FOTO VIDEO Murăturile şi zacusca vor fi mai scumpe anul acesta din cauza ploilor acide. Agricultor: „Ce vom culege de pe câmp vom da prietenilor“

FOTO VIDEO Murăturile şi zacusca vor fi mai scumpe anul acesta din cauza ploilor acide. Agricultor: „Ce vom culege de pe câmp vom da prietenilor“

Vremea capricioasă ar putea să le oblige pe gospodine să dea mai mulţi bani acesta pentru a-şi aproviziona cămara de toamnă. Ardeii şi gogoşarii au fost distruşi de ploile „acide” şi temperaturile ridicate în comuna Băleni, bazin legumicol important al ţării. Aşa se face că la piaţă vom găsi doar producţie din solarii.

Scandalul statuii lui Mihai Viteazul acoperite cu bronz aurit. Autorul lucrării: „Au vopsit şi calul şi nu m-au întrebat. Eu nu mai dorm de câteva zile“

Scandalul statuii lui Mihai Viteazul acoperite cu bronz aurit. Autorul lucrării: „Au vopsit şi calul şi nu m-au întrebat. Eu nu mai dorm de câteva zile“

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, spune că statuia lui Mihai Viteazul amplasată în centrul oraşului arată mult mai bine decât înainte de a fi restaurată şi că administraţia locală nu a avut intenţia de a-l deranja sculptorul Mihai Marcu, cel care a realizat monumentul. Stan a arătat că lucrarea făcută de artist arată la fel ca în urmă cu 16 ani, la momentul montării pe soclu.

Sute de şcoli şi grădiniţe, la mila hoţilor. Multe dintre ele nici gard n-au. „Îmi este teamă şi când merg cei mici la toaletă“

Sute de şcoli şi grădiniţe, la mila hoţilor. Multe dintre ele nici gard n-au. „Îmi este teamă şi când merg cei mici la toaletă“

Sute de şcoli şi grădiniţe din judeţul Dâmboviţa sunt obstacole uşoare în faţa hoţilor pentru că nu au niciun sistem de pază, umană sau tehnologică. Pe lângă asta, mulţi elevi şi preşcolari sunt în pericol de fiecare dată când se duc la şcoală sau la grădiniţă pentru că unităţile lor nu sunt îngrădite cu un gard de protecţie.

Cu toate bubele pe care le-a avut, administraţia Oprescu reuşeşte performanţa să fie singura care a realizat un segment viabil de pistă pentru biciclete în Bucureşti, pe Calea Victoriei. Este adevărat, multe piste realizate pe vremea lui Oprescu au fost desfiinţate, pentru că erau periculoase, însă şi pe vremea lui Firea a fost desfiinţată o bandă RATB.

Este realmente seducător sunetul corzilor Orchestrei Filarmonice din Israel. Iar când la pupitrul dirijoral se află Zubin Mehta, momentul capătă semnificaţii speciale; ce depăşesc sfera strict profesională. Este zona în care s-a împlinit prioritar evoluţia artistică a maestrului; în ultimii zeci de ani! Este o comunicare benefică, stimulatoare, în ambele sensuri.

acum 2 zile · comentarii (0)

În Miercurea uraganului, 20 Septembrie, la Sala Mare a Palatului, Berlioz – La Damnation de FaustCorul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu” (maestru de cor: Ion Iosif Prunner), Dirijor: John Nelson, Director multimedia: Petrika Ionesco, Solişti: Clémentine Margaine (Marguerite), Peter Hoare (Faust), Nicolas Testé (Méphistophélès), Şerban Vasile (Brander)

acum 2 zile · comentarii (1)

Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

acum 2 zile · comentarii (5)

După ce asculţi discursurile şefilor de state în cadrul Adunării General a ONU (ceea ce am făcut cu multă atenţie de foarte mult timp), inevitabil, ajungi la concluzia că, după asta, nu poate să urmeze decât o nouă epocă de aur în existenţa umanităţii.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

acum 2 zile · comentarii (63)

Ieri seară, preţ de mai bine de 50 de minute, un grup de cetăţeni, cei mai mulţi penibili, pe care îndeobşte îi vezi prestând aproape zilnic pe la România tv şi pe la Antenele voiculesciene, dar care de când TVR este condus spre dezastru de Irina Radu şi-au făcut cuib şi prin Calea Dorobanţi 191, s-au adunat în studioul emisiunii România 9.

acum 2 zile · comentarii (10)
Postari Recente