VIDEO Interlopul Ghenosu le-a scăpat printre degete anchetatorilor. El este căutat acum de zeci de poliţişti, după ce a reuşit să fugă de la domiciliul său din Târgovişte

VIDEO Interlopul Ghenosu le-a scăpat printre degete anchetatorilor. El este căutat acum de zeci de poliţişti, după ce a reuşit să fugă de la domiciliul său din Târgovişte

Interlopul Florin Pârjol, zis Ghenosu, cunoscut pentru mai multe infracţiuni din sfera clonării de carduri, prostituţiei, a criminalităţii organizate şi a spălării de bani, a fost vizat, în această dimineaţă, de o amplă operaţiune desfăşurată de DIICOT în mai multe judeţe din ţară.

PNL Dâmboviţa se bazează în continuare pe cei cinci edili care au bătut palma cu PSD. „Se consideră victime ale unor jocuri de imagine ale PSD“ | pnl

PNL Dâmboviţa se bazează în continuare pe cei cinci edili care au bătut palma cu PSD. „Se consideră victime ale unor jocuri de imagine ale PSD“

Aflaţi în faţa jurnaliştilor pentru prima dată după demisia preşedintelui Marius Caraveţeanu, liderii PNL Dâmboviţa au explicat motivul pentru care cinci primari PNL au participat la CEX-ul PSD Dâmboviţa, care a avut loc la complex hotelier din Mija, în data de 4 mai. Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a precizat că respectivii primari vor candida din partea social-democraţilor la viitoarele alegeri.

Bunicuţa karatistă a obţinut centura galbenă în arte marţiale mixte. „Pentru mine e un miracol ce se întâmplă. Mă simt ca la 20 de ani“

Bunicuţa karatistă a obţinut centura galbenă în arte marţiale mixte. „Pentru mine e un miracol ce se întâmplă. Mă simt ca la 20 de ani“

Bunicuţa karatistă din Târgovişte, Luminiţa Mihai (61 de ani), a obţinut centura galbenă în arte marţiale mixte, iar în cel mult trei ani vrea să o câştige pe cea neagră şi să devină antrenor. Pensionara i-a uimit şi pe străini cu pregătirea ei fizică. Prezentă într-un club de karate din Italia, a primit din partea senseiului o diplomă de membru onorific în toată lumea.

De la 1 mai a început un nou capitol pentru relaţia dintre România şi OMV-Petrom odată cu retragerea Marianei Gheorghe din poziţia de director executiv. Pentru prima dată de la privatizarea companiei, timp de un an de zile, în fruntea directoratului OMV-Petrom nu se va mai afla niciun manager român. În locul Marianei Gheorghe şi al Lăcrămioarei Diaconu Pinţea au venit doi manageri străini.

acum 14 zile · comentarii (11)

Pe 20 mai 2018, adică peste două săptămâni, vor avea loc alegerile locale pentru a stabili care va fi primarul oraşului Chişinău pentru următorul an. Aceste alegeri au survenit pe fondul demisiei fostului primar, Dorin Chirtoacă, după ce acesta din urmă a acuzat presiuni politice duse prin intermediul justiţiei.

acum 14 zile · comentarii (2)

Până la urmă ceea ce rămâne dintr-o guvernare - din orice guvernare - nu sunt nici bătăliile politice, nici glumiţele, nici gafele şi nici dezbaterile ideologice fără argumente. Ceea ce rămâne este plusul de bunăstare, creşterea sau nu a satisfacţiei cu viaţa. Restul nu face parte din realitate. Pentru românul obişnuit cred că celelate aspecte sunt ficţiune.

acum 14 zile · comentarii (11)

Începând de astăzi, medicina nu va mai fi aşa cum o ştim, cum o practicăm şi cum o livrăm. În cursul serii, va avea loc evenimentul oficial de lansare a programului de cercetare „All of Us“, considerat cel mai important demers ştiinţific din ultimii 25 de ani în domeniul sănătăţii.

acum 14 zile · comentarii (0)

Propunerea Comisiei Europene de a condiţiona alocările bugetare de independenţa justiţiei le-a supărat pe marile beneficiare, Polonia şi Ungaria, ale căror guverne demolează statul de drept. Şi la Bucureşti unii au fost deranjaţi politic, dar predomină tăcerea indiferentă despre ce ne aşteaptă: răspunderea majoră în adoptarea bugetului UE şi marja naţională de negociere, restrânsă din cauza neabsorbţiei fondurilor europene.

acum 14 zile · comentarii (4)

Suntem în plin proces de aprobare a proiectelor de manuale pentru ciclurile primar şi gimnazial. Nu este prima oară când scriu despre curriculumul şcolar şi despre manuale. Degeaba. Mă şi mir că mai am răbdare să mă aplec asupra acestui subiect, ştiind că vorbesc la pereţi, scriu, dar nu citeşte nimeni, dintre cei cu putere de decizie, ce spun. Şi nu sunt păreri personale.

acum 14 zile · comentarii (22)

Ministerul culturii a anunţat ieri rezultatul concursului pentru ocuparea poziţiei de manager general al ONB: nici un concurent nu a obţinut nota de trecere. Până la organizarea unui nou concurs, Opera din Bucureşti rămâne în continuare sub conducerea unui interimar. Banalitatea situaţiei nu mai poate ascunde falimentul culturii instituţionalizate din România.

acum 15 zile · comentarii (4)

Doamna Grapini, europarlamentar român încă în funcţie, are, cel puţin din punctul meu de vedere, un merit uriaş: e sinceră şi, pentru că are nelămuriri importante despre Europa aceea care o plăteşte cu 7.000 de euro lunar (plus celelalte beneficii superconsistente ataşate funcţiei), vrea să afle răspunsuri.

acum 15 zile · comentarii (100)

Doina Gradea, din păcate încă preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, a intervenit târziu şi prost, dovedind că nu are nici urmă de har jurnalistic, în megascandalul în care este implicată alături de producătorul general al TVR 1, un oarecare ins cu un trecut profesional mai mult decât tulbure pe nume Eduard-Petru Dârvariu. Summary

acum 15 zile · comentarii (3)

Câteva idei de la conferinţa Platformei civice ÎMPREUNĂ de săptămâna aceasta – culese din prezentarea doamnei Ludovine de la Rochère, Preşedinte al Asociaţiei La Manif Pur Tous din Franţa, a doamnei Zeljka Markic, preşedinte al In the Name of the Family din Croaţia, şi a domnului Rafael Shaffer, Prim Rabin al României.

acum 15 zile · comentarii (18)

În condiţiile în care fostul Director General al IRRD, demis din funcţie în data de 30 martie 2018, s-a adresat Preşedintelui României, precum şi opiniei publice prin intermediul mass-media şi a reţelelor de socializare, lansând acuzaţii şi jigniri, am decis să-mi exprim opinia faţă de aceste atacuri mediatice.

acum 16 zile · comentarii (5)

Uniunea Europeană este în perioada de refacere strategică majoră. Mai întâi, un efort major a fost angajat de către Preşedintele Comisiei Europene la nivel intern, privind eliminarea pornirilor iliberale, ale zurbagiilor împotriva valorilor şi principiilor comune, ale statului de drept şi independenţei justiţiei, alinierea fără dubii pe baza angajamentelor asumate de toate statele membre şi totul prin intermediul

acum 16 zile · comentarii (55)

România se află într-un moment în care încă are de ales între a continua parcursul actual şi implicit a-şi creşte vulnerabilităţile faţă de Rusia sau poate să-şi „croiască o altă soartă“ pentru a nu risca să ajungă o ţară izolată pe harta energetică a regiunii.

acum 16 zile · comentarii (8)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 16 zile · comentarii (2)

Am salutat în momentul apariţiei programul CRED, un proiect cu finanţare europeană. Părea unul dintre posibile răspunsuri  la teribilul avertisment lansat  de Liviu Dragnea la recentul Congres PSD: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. Din păcate, doar vorbe.

acum 16 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 10:30, măsurişul oilor, cunoscut, în funcţie de zona etnografică, sub diferite alte denumiri (împreuniş, împreunat, sâmbră etc.) va fi reconstituit pentru public în Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ din Cluj-Napoca. Manifestarea este organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fiind realizată pe baza cercetărilor etnografului Ioan Augustin Goia.

acum 17 zile · comentarii (1)

În cazul faptelor ce privesc siguranţa naţională, România are din 2004 un cadru legal prin care judecătorii pot să dispună interceptările. Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, spune că „cel mai probabil” instituţia pe care o conduce a încheiat în 2009 un protocol secret cu SRI tocmai pentru că n-ar fi existat acest cadru legal. E posibil ca ea să greşească? Cel mai probabil da!

acum 17 zile · comentarii (0)
Postari Recente