TV

Ce spun criticii străini despre „Comrade Detective“, o parodie a comunismului românesc. Channing Tatum, entuziasmat de Florin Piersic Jr. şi Corneliu Ulici

Ce spun criticii străini despre „Comrade Detective“, o parodie a comunismului românesc. Channing Tatum, entuziasmat de Florin Piersic Jr. şi Corneliu Ulici

Serialul american „Comrade Detective/Tovarăşul miliţian“, filmat în România, a fost lansat vineri pe serviciul de streaming Amazon. Cu o zi înainte, protagoniştii Florin Piersic Jr. şi Corneliu Ulici s-au întâlnit pe covorul roşu cu starurile de la Hollywood ce i-au dublat, care au avut numai cuvinte de laude despre actorii români. Miniseria a stârnit şi interesul criticilor străini, ale căror păreri au fost împărţite.

TV

Cum arată în realitate Brienne din „Game of Thrones“ şi cum s-a pregătit pentru rol: actriţa a recunoscut că înălţimea a fost de multe ori o piedică în carieră

Cum arată în realitate Brienne din „Game of Thrones“ şi cum s-a pregătit pentru rol: actriţa a recunoscut că înălţimea a fost de multe ori o piedică în carieră

Interpretarea eroinei Brienne of Tarth din serialul HBO „Game of Thrones“ i-a adus actriţei şi modelului Gwendoline Christie (38 de ani) statutul de simbol al feminismului în întreaga lume. Însă atigerea succesului a fost o luptă grea prentru Christie, care a spus că s-a pregătit fizic şi mental pentru obţinerea rolului care a făcut-o celebră.

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 29 zile · comentarii (46)

Aseară au fost două teme de discuţii la emisiunea lui Mihai Gâdea: Soros şi Kovesi. Mihai Gâdea, care este implicat într-un proces de calomnie împotriva şefei DNA şi este şeful unui trust finanţat de un comunist şi securist notoriu aflat, în prezent, în puşcărie datorită DNA-ului.

luna trecuta · comentarii (44)

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor grile de programe ale fostei Televiziuni publice din România, devenită din ianuarie, prin voinţa majorităţii parlamentare care a dus la îndeplinire ordinele lui Liviu Dragnea, o Struţo-Cămilă, mai precis un neprecizat, dar pernicios amestec între Televiziune de Stat, Televiziune de partid şi Televiziune guvernamentală, se pot trage câteva concluzii.

acum 4 luni · comentarii (10)

De la 1 aprilie (nu, nu e nici o păcăleală) TVR a început - se zice - o viaţă nouă. S-a văzut cu datoriile plătite graţie alocaţiei bugetare hotărâte de guvernul Grindeanu. Plătită din banii contribuabililor amăgiţi că nu mai achită taxa de abonament. Şi, vorba unui articol din revista Forbes, după această minunată veste, instituţia din Calea Dorobanţi o ţine tot într-o sărbătoare.

acum 4 luni · comentarii (7)

La mijlocul lunii aprilie, mai exact începând cu data de 17, principalele canale (TVR 1 şi TVR 2) ale Televiziunii publice din România - spuneţi-i pe mai departe cum vreţi, cum vă este la îndemână sau cum vă mai amintiţi numele îmbătrânitei, abandonatei instituţiei a cărei primă ieşire în eter s-a produs la 31 decembrie 1956 - vor funcţiona în conformitate cu noi grile de programe.

acum 5 luni · comentarii (32)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 6 luni · comentarii (13)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 10 luni · comentarii (13)

Doi oameni privesc, străini de lumea fizică, un obiect care le luminează camera. Văzută de la distanţă, fereastra apartamentului din Bucureşti pâlpâie, ea însăşi, ca un ecran spart, aproape înghiţit de întunericul nopţii. Obiectul care le luminează încăperea este televizorul, iar cei doi oameni ar putea fi părinţii noştri, deposedaţi de realitatea imediată.

acum 10 luni · comentarii (4)

Succesul filmelor sau ştirilor care conţin violenţă şi sex nu este specific României. Această plăcere se bucură de o popularitate crescută din Orientul Mijlociu până în America de Sud. Oricât de sofisticaţi ne place să credem că suntem, în cele din urmă, oamenii au nevoie de violenţă, aşa cum au nevoie de sex sau de mâncare.

acum 10 luni · comentarii (9)
Postari Recente