TVR lansează un nou canal pentru pasionații de sport. Când va începe emisia TVR Sport și ce conținut va oferi

0
Publicat:

Televiziunea Română aduce un nou post de televiziune pentru iubitorii de sport. TVR Sport va cuprinde un program variat: competiții de la cele mai importante evenimente sportive mondiale și până la emisiuni de știri și dezbateri.

Sigla TVR Sport
Sigla TVR Sport

TVR Sport va începe emisia sâmbătă, pe 30 martie 2024. Acest nou canal se anunță a fi o punte de legătură între pasionații de sport și lumea fascinantă a performanței.

Într-un comunicat oficial, Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General al TVR, a subliniat importanța continuării dezvoltării televiziunii publice prin oferirea unor produse mediatice relevante și necesare publicului.

La TVR Sport vom încuraja competițiile mai puțin cunoscute, vom readuce în atenție pagini memorabile din istoria glorioasă a sportului românesc și vom fi gazdă pentru marii noștri campioni, dar și pentru tinerii dornici de performanță”, a declarat Turturică, potrivit Pagina de Media.

Printre momentele de vârf ale grilei de programe TVR Sport se numără transmisiunile directe ale Jocurilor Olimpice de la Paris, programate să aibă loc între 26 iulie și 11 august 2024. De asemenea, înaintea acestui eveniment grandios, postul va difuza o serie de podcasturi și emisiuni speciale, oferind o incursiune în poveștile unor campioni de legendă precum Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu sau Maricica Puică.

TVR Sport nu se va limita însă doar la evenimentele majore din lumea sportului. Canalul va difuza și competiții și campionate interne și internaționale dintr-o gamă largă de sporturi, de la fotbal și volei până la natație, box și șah. În plus, emisiunile de tip portret vor aduce în fața telespectatorilor povestea unor legende ale sportului românesc, precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Simona Halep.

Programul TVR Sport va include producții variate, cum ar fi „Ora de sport”, care va prezenta competiții școlare de diverse discipline sportive, sau „Ora olimpică”, ce va oferi ultimele noutăți despre pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. De asemenea, podcasturile TVR Sport vor aborda teme variate legate de sportivi celebri, medicină sportivă și multe altele.

Emisiuni din grila TVR Sport

  • Ora de sport”– aduce pentru prima dată la o televiziune de sport competiţii şcolare - handbal, judo, atletism, tenis de masă, scrimă, baschet 3x3, fotbal, volei - naţionale sau regionale.
  • Ora olimpică”- oferă ultimele noutăţi despre competiţii, calificări, sportivi români, evenimente - tot ce este relevant pentru telespectatori în aşteptarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
  • Podcasturile TVR SPORT”- abordează teme care vizează legende sportive, sportivi în activitate, medicină sportivă etc.

Cum va putea fi recepționat

Televiziunea publică a anunțat că TVR Sport va putea fi recepționat prin diverse modalități, inclusiv digital terestru, cablu și satelit. Astfel, pasionații de sport din întreaga țară vor avea acces la conținut.

-  în sistem digital terestru: DVB-T2 MUX1 cu acoperire naţională, în clar (free-to-air), operat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii; - prin cablu, în pachetul de bază al  distribuitorilor de servicii de programe prin reţele de comunicaţii (operatori de cablu, IPTv); - pe satelit în pachetul SRTv, cu următoarele coordonate: Satelit: EUTELSAT 16A; Poziţie orbitală: 16° E; Frecvenţă: 11512 MHz; Standard: DVB-S2; Modulaţie: 8PSK ; Symbol rate: 29,950 Msymb/sec; Polarizare: Verticală. - pe www.tvrplus.ro

În ultimii doi ani, TVR a luat patru licenţe audiovizuale. A revitalizat TVR Info şi TVR Cultural în 2022, iar în noiembrie 2023 a lansat TVR Folclor.

Televiziunea publică are în portofoliu următoarele televiziuni: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Info, TVR Cultural, TVR Folclor, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Cluj, TVR Tg.Mureş.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite