„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns de fapt Sergiu Nicolaescu în rolul comisarului Miclovan. Detaliul neştiut: „Nu eu mi-am ales rolul“ 21

Pentru mulţi români, cuvântul „comisar“ a devenit sinonim cu Sergiu Nicolaescu. Justiţiarul cu figură carismatică, lupul solitar veşnic implicat în lupte crâncene, pe viaţă şi pe moarte, interpretat de regizor de şase ori pe marele ecran, este poate cel mai vestit personaj al filmului românesc. Puţini ştiu însă cum a ajuns de fapt regizorul să-l interpreteze pe Miclovan.

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns de fapt Sergiu Nicolaescu în rolul comisarului Miclovan. Detaliul neştiut: „Nu eu mi-am ales rolul“ Vezi comentarii 21

„Din culisele cinematografiei“. Cum a băgat Lica Gheorghiu spaima în regizorii de la Buftea. Detalii neştiute

„Din culisele cinematografiei“. Cum a băgat Lica Gheorghiu spaima în regizorii de la Buftea. Detalii neştiute

Câtă vreme tatăl ei, Gheorghe Gheorghiu-Dej, s-a aflat la putere, Lica Gheorghiu a trăit ca o vedetă hollywoodiană. Râvnind cu orice preţ statutul de vedetă a filmului, ea s-a implicat şi în luptele de culise, solicitând să fie inclusă în distribuţia unor filme şi cerând regizorilor să renunţe în schimb la alte prezenţe feminine despre care credea că ar fi putut-o eclipsa.

UPDATE Coaliţia pentru Familie revine cu lămuriri după ce a fost acuzată că vrea să interzică filmul „Frumoasa şi Bestia“ în cinematografele româneşti VIDEO

UPDATE Coaliţia pentru Familie revine cu lămuriri după ce a fost acuzată că vrea să interzică filmul „Frumoasa şi Bestia“ în cinematografele româneşti VIDEO

Coaliţia pentru Familie a trasmis un apel pe Facebook prin care îi încurajează pe români să contacteze Centrul Naţional al Cinematografiei cu privire la încadrarea filmului „Frumoasa şi Bestia“, în care există un „moment gay“, făcând trimitere la cazurile în care producţia a fost interzisă sau restricţionată unor anumite categorii de public.

„Din culisele cinematografiei“. Cum au fost recreate războaiele lui Ştefan cel Mare pe marele ecran: „«Fraţii Jderi» m-a scăpat de armată!“

„Din culisele cinematografiei“. Cum au fost recreate războaiele lui Ştefan cel Mare pe marele ecran: „«Fraţii Jderi» m-a scăpat de armată!“

Mircea Drăgan a reuşit să realizeze, cu doar jumătate din banii cheltuiţi anterior pentru „Mihai Viteazul“, două dintre cele mai vizionate pelicule autohtone din toate timpurilor, „Fraţii Jderi“ (1974) şi „Ştefan cel Mare - Vaslui 1475“ (1975). Peste 30.000 de oameni au participat la filmarea parastasului de 40 de zile al eroilor bătăliei de la Vaslui, aceasta fiind cea mai importantă scenă de masă realizată în cinematografia românească.

Un lucru pe care ar trebui să îl înveţe şi românii, sau cel puţin cei care îi conduc pe români: un festival mare de film nu e doar un eveniment unde se uită lumea la marile ecrane, şi nici un prilej de campanie de imagine pentru politicieni. E un business care poate să meargă chiar foarte bine şi un PR excelent.

luna trecuta · comentarii (2)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

luna trecuta · comentarii (0)

Capitolul 1. Părea că n-am să mai plec nicicând de la Bucureşti la Berlin, (deşi aveam şi sponsor, pe Rompetrol, fără de care n-aş putea trimite nicio corespondenţă), din pricina vremii, zăpadă ca-n poveşti – de coşmar, de astă dată, racord cu Shining, probabil, care e în program, la ediţia 67-a, crezând iniţial că de asta se anulase zborul AirBerlin.

luna trecuta · comentarii (0)

Dacă La La Land, marele favorit de anul acesta de la Oscaruri, mizează pe existenţa unor experienţe prealabile de vizionare pentru ca noi să putem completa informaţiile lipsă din film şi ne emoţionăm, eventual să suspinăm sau să lăcrimăm, la comandă, fără ca realizatorii filmului să fi depus prea mare efort, Hacksaw Ridge se situează în extrema opusă.

acum 2 luni · comentarii (0)

Mă gândesc că a sosit timpul s-o facem ca la carte aşa cum o fac specialiştii şi iniţiaţii. Pentru că acasă, tolăniţi, obosiţi, cu mişcări în relanti, nu ne iese bine. Iar în deplasare aşa cum o face toată lumea, e deja monoton. Ca să nu mai spun că ambientul e mereu acelaşi, aceiaşi pereţi, aceleaşi sunete… cum să nu intri, păcatele, în rutină?

acum 4 luni · comentarii (0)

Există o faţetă malignă a mass-media şi a vieţii de jurnalist. Unii jurnalişti nu fac altceva decât să însceneze public poveşti care au scopuri meschine. Tot mai mult în practica media vedem cum minciuna este instituţionalizată. Unii ziarişti mint pentru bani, alţii ne păcălesc din prostie, dar tot mai mult modelul de jurnalism care este cultivat acum nu mai are nimic de a face cu modul autentic şi onest de a face presă.

acum 8 luni · comentarii (25)

Când eram copil, visam să fiu Tarzan. Nu e de mirare, pentru că generaţii întregi de tineri din toată lumea cresc cu acest mit. De fapt, acest idol infantil al Occidentului este unul dintre cele mai rezistente în timp - din 1912, când a apărut prima oară foiletonul, şi până la cea mai recentă versiune cinematografică, Tarzan exprimă ceea crede „omul alb” cu privire la propriul său rol în lume.

acum 8 luni · comentarii (76)

Noul film al lui Zack Snyder vrea să ne arate ce e neînregulă cu comunităţile moderne şi arată prin exemplul american contemporan o problemă a democraţiei de oriunde şi de oricând. În absenţa unui devotament public, în absenţa unei confesiuni de credinţă, oamenii nu se pot încrede unii într-alţii. În acelaşi timp, o problemă nouă apare: O oligarhie tehnologică perpetuu adolescentină, faţa urâtă a entuziasmului pentru progres ştiinţific.

acum 11 luni · comentarii (0)

Am decupat câteva fragmente din documentarele despre viaţa în comunism: băieţelul care vrea să construiască un pod peste ocean, ca să ajungă la Bobby din Dallas. Fetiţa care ar vrea să-i crească un banan în curte ca să nu mai îngheţe mămica la coadă la banane. Învăţătoarea care ţipă la Valentin care a uitat litera L. Vocea lui Iosif Sava într-un internat de liceu şi un grup de adolescente care cântă „Eşti frumoasă, fă!“. Care-i morala?

acum 1 an · comentarii (29)

Noua comedie a fraţilor Joel şi Ethan Coen ruleaza marti, miercuri si joi seara la cinemateca. Este o farsa despre Hollywood-ul anilor 50 si cel mai amuzant film din ultimele luni. Episoadele comice ofera echivalentul comic al situatiei istorice, de la scenaristi care sunt tradatori comunisti la scene de musical coregrafiate fidel epocii, dar cu intorsaturi amuzante, si pana la filme epice despre imperiul roman si originile crestinismului.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente