Garnitura de metrou folosită în filmul românesc „Coborâm la prima”, scoasă la vânzare pe internet

Garnitura de metrou folosită în filmul românesc „Coborâm la prima”, scoasă la vânzare pe internet

Garnitura de metrou care a fost construită special pentru filmul „Coborâm la prima”, regizat de Tedy Necula, ar putea să ajungă un bar, studio sau hub pentru prima persoană care scoate din buzunar suma de 3.500 de Euro. Decorul devenit acum inutil, după încheierea filmărilor, a fost scos la vânzare pe un site de profil şi are deja aproape 7.000 de vizualizări.

Noul film al Angelinei Jolie, „First They Killed My Father“, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la Oscar: cum a reacţionat actriţa VIDEO

Noul film al Angelinei Jolie, „First They Killed My Father“, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la Oscar: cum a reacţionat actriţa VIDEO

„Întâi l-au omorât pe tata/ First They Killed My Father“, cel de-al patrulea film regizat de Angelina Jolie, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină a premiilor Oscar 2018. Vedeta americană este deosebit de fericită, mai ales că proiectul este unul de suflet, având în vedere că deţine dublă cetăţenie în Cambodgia, ţara de unde l-a adoptat pe fiul ei cel mare.

„Din culisele cinematografiei“. De ce l-a supărat „Filip cel bun“ pe temutul Dumitru Popescu - „Dumnezeu“: „Am suferit atunci ca un câine!“

„Din culisele cinematografiei“. De ce l-a supărat „Filip cel bun“ pe temutul Dumitru Popescu - „Dumnezeu“: „Am suferit atunci ca un câine!“

Preşedintele Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste a fost extrem de nemulţumit de tematica abordată în filmul lui Dan Piţa şi a ordonat serioase amputări, dar şi introducerea unui nou personaj, Ionescu, interpretat de George Constantin, în scopul „aducerii la zi a problematicii politico-ideologice conform ultimelor documente de partid“.

A fost lansat trailerul pentru „Un pas în urma serafimilor“, filmul românesc care tratează sistemul corupt şi abuziv dintr-un seminar teologic ortodox VIDEO

A fost lansat trailerul pentru „Un pas în urma serafimilor“, filmul românesc care tratează sistemul corupt şi abuziv dintr-un seminar teologic ortodox VIDEO

Unul dintre cele mai aşteptate lungmetraje ale anului, „Un pas în urma serafimilor“, scris şi regizat de Daniel Sandu, va avea premiera în cinematografele din România în această toamnă, iar recent a fost lansat primul trailer. Filmul tratează povestea unui viitor preot care descoperă că sistemul din interiorul seminarului teologic ortodox este complet corupt şi abuziv.

Astăzi (11 august 2017) se deschide cea de-a 23-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF). Înfiinţat de către Obala Art Centar în 1995, când actuala capitală a Bosniei şi Herţegovinei se afla încă sub asediu (între aprilie 1992 şi februarie 1996, oraşul a fost supus celui mai îndelungat asediu din istoria militară modernă), SFF, care s-a concentrat de la început asupra

luna trecuta · comentarii (0)

În „Avatar“, ca dealtfel în toate filmele mai mult sau mai puţin metaforice, în care e atinsă teribila dramă istorică a colonizării, despre subjugarea şi distrugerea civilizaţilor băştinaşe de către cele invadatoare, superioare tehnologic, am empatizat cu cei slabi, apriori condamnaţi.

acum 2 luni · comentarii (10)

Se întâmplă uneori să găzduieşti texte pe propriul blog, cu atât mai firesc atunci când în discuţie e creaţia ta, despre care nu se cuvine să vorbeşti singur. Sunt astfel onorat să public mai jos recenzia scrisă de reputatul poet si critic literar, domnul profesor Aurel Pantea, despre miniseria „Răzbunarea ţigăncii“, filmul independent (în două părţi) realizat de către mine (regie, scenariu, producător executiv).

acum 2 luni · comentarii (7)

Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

acum 3 luni · comentarii (5)

Considerată cea de-a şaptea artă, industria cinematografică reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie din prezent. Orice întâlnire cu această lume este un privilegiu pentru socializare, divertisment şi emoţii. Înconjuraţi permanent de zgomote fără fond, ce continuă rutina de zi cu zi a oamenilor, filmul reprezintă un moment de repaos, de relaxare absolută, când individul se încarcă cu energie pozitivă.

acum 4 luni · comentarii (1)

Prohibiţia, experiment social nereuşit impus în statele americane la sfârşitul anilor '20, a avut o serie de consecinţe nefaste: contrabanda cu alcool scăpată de sub control, marile oraşe intrând sub influenţa marilor carteluri mafiote. Producătorii de film au exploatat acest context social, aducând pe marele ecran creaţii foarte de gustate de publicul de atunci, dar şi de cel de astăzi.

acum 4 luni · comentarii (0)

Cred că Zâna Azurie e în vacanţă şi nu mi-a auzit disperarea după un film cu happy-end. Sofia Coppola a venit cu Beguiled, tradus La Proie / Prada, dar care e mai degrabă Captiv sau Momeala, un fel de spin-off de Pe aripile vântului, cu un soldat duşman care se rătăceşte într-o pădure de unde e recuperat de o puştoaică de la o şcoală de fete.

acum 4 luni · comentarii (0)

Ca s-o pomenesc pe inspirata şi îndrăgita noastră Agatha Christie, al cărei roman a fost tradus chiar de Domnul Cinema, D.I. Suchianu! Deja în Cannes a apărut anunţul, foarte tentant, al noului remake după Crimă în Orient Express, care va ieşi în noiembrie şi are o distribuţie de-ţi lasă gura apă: Dame Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer şi Sir Derek Jacobi (care vine la TIFF).

acum 4 luni · comentarii (1)

Thierry Fremaux, factotum la Cannes, a prezentat-o cu un infinit entuziasm pe sirena îmbrăcată în atlas fin de mătase, de un verde smarald intens, pe Robin, autoarea scurtmetrajului The Dark of Night. Te trimite cu gândul la filmele de altădată, cu Bette Davis, după mărturisirea regizoarei, un alb-negru care îţi îngheaţă sângele în vine şi ajungi te întrebi care e mai de speriat, ea sau fostul soţ, colericul Sean Penn.

acum 4 luni · comentarii (0)

Regizorii despre care vom vorbi în acest articol au adus o imensă contribuţie lumii cinematografice prin spiritul, pasiunea şi munca lor. Desigur, am putea spune acelaşi lucru despre alţi regizori care nu sunt prezenţi în articolul nostru (cum ar fi Francis Ford Coppola, Orson Welles Robert Wiene etc.), dar i-am ales pe aceştia cinci pentru că în lumea cinematografiei profesioniste, numele lor este cel mai des întâlnit.

acum 4 luni · comentarii (2)