Câştigătorii Oscar 2017, potrivit specialiştilor şi caselor de pariuri 0

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film este cel mai mare eveniment din industria cinematografică, fiind recompensate eforturile artiştilor din faţa şi din spatele camerelor. Jurnaliştii şi casele de pariuri se întrec în predicţii cu privire la câştigătorii Oscar 2017, iar zarurile par să fie deja aruncate în cazul principalelor categorii, însă nu este exclusă posibilitatea unor răsturnări de situaţie mai mult sau mai puţin plăcute.

Câştigătorii Oscar 2017, potrivit specialiştilor şi caselor de pariuri Vezi comentarii 0

Ada Solomon, primul producător român nominalizat la Oscar: Sunt aproape sigură că trofeul pentru film străin a fost deja pus de Trump în mâinile lui Asghar Farhadi

Ada Solomon, primul producător român nominalizat la Oscar: Sunt aproape sigură că trofeul pentru film străin a fost deja pus de Trump în mâinile lui Asghar Farhadi

Ada Solomon, primul producător român nominalizat la Oscar, crede că trofeul acestei ediţii pentru Cel mai bun film străin „a fost deja pus de Donald Trump în mâinile regizorului iranian Asghar Farhadi“, referindu-se la scandalul izbucnit în urma ordinului prin care preşedintele american dorea interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite.

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns un fost prizonier al ruşilor să regizeze prima coproducţie româno-sovietică: „Trăsnit cu un pat de puşcă de un soldat, şi-a pierdut toţi dinţii!“

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns un fost prizonier al ruşilor să regizeze prima coproducţie româno-sovietică: „Trăsnit cu un pat de puşcă de un soldat, şi-a pierdut toţi dinţii!“

Scriitorul, scenaristul şi regizorul Francisc Munteanu, cunoscut publicului mai ales datorită serialului „Pistruiatul“, a avut cu adevărat o viaţă de roman, mai ales în anii celui de-Al Doilea Război Mondial. Frontul a fost laitmotivul majorităţii filmelor sale, inclusiv a peliculei „Tunelul“, realizată împreună cu „Mosfilm“, avându-i în distribuţie, printre alţii, pe Ion Dichiseanu, Margareta Pâslaru, Florin Piersic şi Ştefan Bănică.

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns un câştigător al Premiului Oscar să joace într-un film românesc

„Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns un câştigător al Premiului Oscar să joace într-un film românesc

Ray Milland, recompensat de Academia Americană de Film pentru prestaţia din filmul „The Lost Weekend“ (1945), pentru care a obţinut şi premiul acordat celui mai bun actor la Cannes, a bifat o scurtă apariţie în filmul lui Mircea Drăgan, „Cuibul salamandrelor“, ieşit pe piaţă acum fix patru decenii. Din distribuţie au mai făcut parte şi alţi actori de la Hollywood.

Un lucru pe care ar trebui să îl înveţe şi românii, sau cel puţin cei care îi conduc pe români: un festival mare de film nu e doar un eveniment unde se uită lumea la marile ecrane, şi nici un prilej de campanie de imagine pentru politicieni. E un business care poate să meargă chiar foarte bine şi un PR excelent.

acum 5 zile · comentarii (2)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

acum 8 zile · comentarii (0)

Capitolul 1. Părea că n-am să mai plec nicicând de la Bucureşti la Berlin, (deşi aveam şi sponsor, pe Rompetrol, fără de care n-aş putea trimite nicio corespondenţă), din pricina vremii, zăpadă ca-n poveşti – de coşmar, de astă dată, racord cu Shining, probabil, care e în program, la ediţia 67-a, crezând iniţial că de asta se anulase zborul AirBerlin.

acum 12 zile · comentarii (0)

Dacă La La Land, marele favorit de anul acesta de la Oscaruri, mizează pe existenţa unor experienţe prealabile de vizionare pentru ca noi să putem completa informaţiile lipsă din film şi ne emoţionăm, eventual să suspinăm sau să lăcrimăm, la comandă, fără ca realizatorii filmului să fi depus prea mare efort, Hacksaw Ridge se situează în extrema opusă.

acum 29 zile · comentarii (0)

Mă gândesc că a sosit timpul s-o facem ca la carte aşa cum o fac specialiştii şi iniţiaţii. Pentru că acasă, tolăniţi, obosiţi, cu mişcări în relanti, nu ne iese bine. Iar în deplasare aşa cum o face toată lumea, e deja monoton. Ca să nu mai spun că ambientul e mereu acelaşi, aceiaşi pereţi, aceleaşi sunete… cum să nu intri, păcatele, în rutină?

acum 3 luni · comentarii (0)

Există o faţetă malignă a mass-media şi a vieţii de jurnalist. Unii jurnalişti nu fac altceva decât să însceneze public poveşti care au scopuri meschine. Tot mai mult în practica media vedem cum minciuna este instituţionalizată. Unii ziarişti mint pentru bani, alţii ne păcălesc din prostie, dar tot mai mult modelul de jurnalism care este cultivat acum nu mai are nimic de a face cu modul autentic şi onest de a face presă.

acum 7 luni · comentarii (25)

Când eram copil, visam să fiu Tarzan. Nu e de mirare, pentru că generaţii întregi de tineri din toată lumea cresc cu acest mit. De fapt, acest idol infantil al Occidentului este unul dintre cele mai rezistente în timp - din 1912, când a apărut prima oară foiletonul, şi până la cea mai recentă versiune cinematografică, Tarzan exprimă ceea crede „omul alb” cu privire la propriul său rol în lume.

acum 7 luni · comentarii (76)

Noul film al lui Zack Snyder vrea să ne arate ce e neînregulă cu comunităţile moderne şi arată prin exemplul american contemporan o problemă a democraţiei de oriunde şi de oricând. În absenţa unui devotament public, în absenţa unei confesiuni de credinţă, oamenii nu se pot încrede unii într-alţii. În acelaşi timp, o problemă nouă apare: O oligarhie tehnologică perpetuu adolescentină, faţa urâtă a entuziasmului pentru progres ştiinţific.

acum 10 luni · comentarii (0)

Am decupat câteva fragmente din documentarele despre viaţa în comunism: băieţelul care vrea să construiască un pod peste ocean, ca să ajungă la Bobby din Dallas. Fetiţa care ar vrea să-i crească un banan în curte ca să nu mai îngheţe mămica la coadă la banane. Învăţătoarea care ţipă la Valentin care a uitat litera L. Vocea lui Iosif Sava într-un internat de liceu şi un grup de adolescente care cântă „Eşti frumoasă, fă!“. Care-i morala?

acum 12 luni · comentarii (29)

Noua comedie a fraţilor Joel şi Ethan Coen ruleaza marti, miercuri si joi seara la cinemateca. Este o farsa despre Hollywood-ul anilor 50 si cel mai amuzant film din ultimele luni. Episoadele comice ofera echivalentul comic al situatiei istorice, de la scenaristi care sunt tradatori comunisti la scene de musical coregrafiate fidel epocii, dar cu intorsaturi amuzante, si pana la filme epice despre imperiul roman si originile crestinismului.

acum 12 luni · comentarii (0)
Postari Recente