Nominalizări BAFTA 2018: „God's Own Country“, cu actorul român Alec Secăreanu în rol principal, concurează pentru titlul de Cel mai bun film britanic 0

Filmul „The Shape of Water“, regizat de Guillermo del Toro, a primit cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA 2018, în timp ce „God’s Own Country“, în care unul dintre rolurile principale este interpretat de actorul român Alec Secăreanu, concurează la categoria Cel mai bun film britanic.

Nominalizări BAFTA 2018: „God's Own Country“, cu actorul român Alec Secăreanu în rol principal, concurează pentru titlul de Cel mai bun film britanic Vezi comentarii 0

Câştigători Globurile de Aur 2018: care sunt cei mai buni actori şi cele mai bune producţii cinematografice şi TV

Câştigători Globurile de Aur 2018: care sunt cei mai buni actori şi cele mai bune producţii cinematografice şi TV

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, care îi aduce împreună pe marii actori Meryl Streep şi Tom Hanks, a fost marele perdant, după ce niciuna dintre cele şase nominalizări nu s-a concretizat într-un trofeu.

O scenă din „Star Wars: Ultimul Jedi“ a lansat un nou trend în mediul online: fotografii topless ilare. Un cântăreţ a dat startul provocării FOTO

O scenă din „Star Wars: Ultimul Jedi“ a lansat un nou trend în mediul online: fotografii topless ilare. Un cântăreţ a dat startul provocării FOTO

În timp ce „Star Wars: The Last Jedi“ a primit atât reacţii pozitive, cât şi negative din partea fanilor francizei, în cel de-al optulea episod există un personaj pe care toată lumea l-a lăudat: Kylo Re/Ben Solo. Mai mult, o scenă în care el se află în centru a dat naştere unui nou trend pe reţelele sociale: #provocarea KyloRen.

„Din culisele cinematografiei“. Cum a scăpat Mircea Diaconu de paza rezervoarelor de combustibili, în armată

„Din culisele cinematografiei“. Cum a scăpat Mircea Diaconu de paza rezervoarelor de combustibili, în armată

Actualul euroales a fost unul dintre favoriţii regretatului cineast Alexandru Tatos, care s-a gândit din prima la Mircea Diaconu când a hotărât să debuteze pe marele ecran cu un film după nuvela lui Ion Băieşu, „38 cu doi“. Actorul îşi satisfăcea în acea perioadă stagiul militar şi a putut fi prezent pe platourile de filmare abia în urma unor intervenţii la nivel înalt.

La început, ca în toate începuturile, a fost doar ceea ce s-a crezut a fi o întâmplare norocoasă: Corneliu Porumboiu câştiga la festivalul de la Cannes premiul Caméra d'Or pentru filmul „A fost sau n-a fost ?“. Având un anume Dan Burlac ca producător. Era în 2006, cu un an înainte de intrarea României în Uniunea Europeană.

acum 2 luni · comentarii (1)

Zilele acestea avem: „Les Films de Cannes a Bucarest“. În program este şi filmul „Ne liubovi/Loveless“ (Premiul Juriului, Cannes 2017) al unui regizor rus la care ţin mult: Andrei Zviaghinţev. Îmi şopteşte Cristi Mungiu că şi regizorul va fi prezent. Îl putem vedea azi, 18 octombrie, ora 21.00, la cinema Union, în prezenţa regizorului Andrei Zviaghinţev.

acum 3 luni · comentarii (6)

Prima jumătate s-a scurs deja rapid, pe nesimţite, cu vreo 20 de filme pe care le-am văzut dintr-o suflare în 4 zile, într-o sală nouă, Quai22, undeva, pe nişte străduţe pustii, ca în visele interpretabile psihanalitic, dar care cred că a fost aleasă anume, nu doar într-o universitate, în curtea unei Capele cruţată de Maica Domnului, în 1944, ci ca să descoperim, din nou, ce dulci,

acum 4 luni · comentarii (0)

Astăzi (11 august 2017) se deschide cea de-a 23-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF). Înfiinţat de către Obala Art Centar în 1995, când actuala capitală a Bosniei şi Herţegovinei se afla încă sub asediu (între aprilie 1992 şi februarie 1996, oraşul a fost supus celui mai îndelungat asediu din istoria militară modernă), SFF, care s-a concentrat de la început asupra

acum 5 luni · comentarii (0)

În „Avatar“, ca dealtfel în toate filmele mai mult sau mai puţin metaforice, în care e atinsă teribila dramă istorică a colonizării, despre subjugarea şi distrugerea civilizaţilor băştinaşe de către cele invadatoare, superioare tehnologic, am empatizat cu cei slabi, apriori condamnaţi.

acum 6 luni · comentarii (10)

Se întâmplă uneori să găzduieşti texte pe propriul blog, cu atât mai firesc atunci când în discuţie e creaţia ta, despre care nu se cuvine să vorbeşti singur. Sunt astfel onorat să public mai jos recenzia scrisă de reputatul poet si critic literar, domnul profesor Aurel Pantea, despre miniseria „Răzbunarea ţigăncii“, filmul independent (în două părţi) realizat de către mine (regie, scenariu, producător executiv).

acum 6 luni · comentarii (7)

Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

acum 7 luni · comentarii (5)

Considerată cea de-a şaptea artă, industria cinematografică reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie din prezent. Orice întâlnire cu această lume este un privilegiu pentru socializare, divertisment şi emoţii. Înconjuraţi permanent de zgomote fără fond, ce continuă rutina de zi cu zi a oamenilor, filmul reprezintă un moment de repaos, de relaxare absolută, când individul se încarcă cu energie pozitivă.

acum 8 luni · comentarii (1)

Prohibiţia, experiment social nereuşit impus în statele americane la sfârşitul anilor '20, a avut o serie de consecinţe nefaste: contrabanda cu alcool scăpată de sub control, marile oraşe intrând sub influenţa marilor carteluri mafiote. Producătorii de film au exploatat acest context social, aducând pe marele ecran creaţii foarte de gustate de publicul de atunci, dar şi de cel de astăzi.

acum 8 luni · comentarii (0)

Cred că Zâna Azurie e în vacanţă şi nu mi-a auzit disperarea după un film cu happy-end. Sofia Coppola a venit cu Beguiled, tradus La Proie / Prada, dar care e mai degrabă Captiv sau Momeala, un fel de spin-off de Pe aripile vântului, cu un soldat duşman care se rătăceşte într-o pădure de unde e recuperat de o puştoaică de la o şcoală de fete.

acum 8 luni · comentarii (0)

Ca s-o pomenesc pe inspirata şi îndrăgita noastră Agatha Christie, al cărei roman a fost tradus chiar de Domnul Cinema, D.I. Suchianu! Deja în Cannes a apărut anunţul, foarte tentant, al noului remake după Crimă în Orient Express, care va ieşi în noiembrie şi are o distribuţie de-ţi lasă gura apă: Dame Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer şi Sir Derek Jacobi (care vine la TIFF).

acum 8 luni · comentarii (1)

Thierry Fremaux, factotum la Cannes, a prezentat-o cu un infinit entuziasm pe sirena îmbrăcată în atlas fin de mătase, de un verde smarald intens, pe Robin, autoarea scurtmetrajului The Dark of Night. Te trimite cu gândul la filmele de altădată, cu Bette Davis, după mărturisirea regizoarei, un alb-negru care îţi îngheaţă sângele în vine şi ajungi te întrebi care e mai de speriat, ea sau fostul soţ, colericul Sean Penn.

acum 8 luni · comentarii (0)
Postari Recente