Directorului general interimar Tarom, Florin Susanu, i-a fost prelungit mandatul cu o lună. Acesta şi-ar fi delegat atribuţiile

Directorului general interimar Tarom, Florin Susanu, i-a fost prelungit mandatul cu o lună. Acesta şi-ar fi delegat atribuţiile

Consiliul de Administraţie al transportatorului aerian de stat Tarom i-a prelungit mandatul cu o lună directorului general interimar, pilotul Florin Susanu, au declarat joi pentru News.ro reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. Surse oficiale au declarat însă că Susanu şi-a delegat atribuţiile lui Alexandru Frunză, directorul financiar al societăţii, în vârstă de 31 de ani.

Păgubiţii FNI execută silit ASF. Autoritatea spune că nu poate fi executată doar pentru că este succesoare a CNVM

Păgubiţii FNI execută silit ASF. Autoritatea spune că nu poate fi executată doar pentru că este succesoare a CNVM

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susţine că nu poate fi executată silit de către creditorii FNI doar pentru că a preluat drepturile şi obligaţiile CNVM şi că îşi va apăra drepturile şi interesele, ce pot fi lezate de  decizia Judecătoriei Sector 5 Bucureşti, care a admis cererea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Investitorilor

Banca Românească, pusă la zid de CJUE într-un litigiu privind credite în CHF. Avocat: Decizia va genera un val de procese

Banca Românească, pusă la zid de CJUE într-un litigiu privind credite în CHF. Avocat: Decizia va genera un val de procese

Clauza privind restituirea creditului în franci elveţieni, fără a se lua în considerare eventuala pierdere care poate fi cauzată împrumutaţilor prin riscul de schimb valutar, constituie o clauză abuzivă, consideră CJUE în cauza Ruxandra Paula Andriciuc şi alţii/Banca Românească SA. Avocatul Adrian Cuculiş consideră că vor putea fi contestate şi creditele în euro.

Cum mai pot angajatorii să îi monitorizeze pe angajaţi

Cum mai pot angajatorii să îi monitorizeze pe
angajaţi

Angajaţii trebuie să fie informaţi în avans dacă angajatorul decide să îi monitorizeze, însă acesta din urmă trebuie totuşi să evite pe cât posibil mijloacele de monitorizare şi să pregătească o analiză temeinică a alternativelor mai puţin intruzive de control, arată Ecaterina Burlacu, senior associate PeliFilip, într-o analiză.

România poate fi considerată una din primele trei ţări din lume sub aspectul pionieratului în industria de gaze naturale, deţinând numeroase premiere europene în privinţa unor activităţi specifice acestui sector. România deţine premiera primului export de gaze naturale din Europa, care a demarat în 30 august 1940.

acum 23 zile · comentarii (6)

România trebuie să menţină capacităţile de producere a energiei nucleare şi să le extindă în următorul deceniu. Tehnologia nucleară este printre puţinele care permit producţia unor cantităţi mari de energie cu zero emisii de carbon. Astfel, avem o şansă reală de a transforma economia românească într-una mai puţin poluantă.

acum 25 zile · comentarii (10)

Inflaţia scăzută persistă în ţările industrializate deşi există revenire economică şi şomajul în nu puţine ţări a scăzut mult; şi în numeroase economii emergente inflaţia scade. Cauzele inflaţiei persistent scăzute sunt lanţurile de producţie globale, schimbările tehnologice, scăderea puterii de negociere a forţei de muncă în distribuţia venitului total (PIB), demografia etc.

acum 26 zile · comentarii (8)

Stanley Fischer, al doilea om la Banca Centrală a SUA (Fed) (fost guvernator al Băncii Centrale a Israelului, fost director general adjunct al FMI), o persoană mult respectată în lumea economiştilor, a criticat demersurile unor politicieni şi ale unor grupuri de interese de a dilua noul sistem de reglementare şi supraveghere (R&S) a pieţelor financiare.

luna trecuta · comentarii (5)

Pentru o funcţionare bună a pieţelor, pentru inovaţie, este nevoie de concurenţă corectă şi de preţuri care să exprime nevoi în raport cu resursele disponibile. Drept este că pieţele au miopii ce pot conduce la eşecuri în lanţ; este şi situaţia cu subutilizarea masivă a resurselor – ce a fost examinată de Keynes în special.

acum 2 luni · comentarii (7)

Compania ungară FGSZ a anunţat recent că nu va extinde conducta BRUA până în Austria, deoarece costă prea mult. Cele 4,5 miliarde de metri cubi de gaz românesc ar urma să ajungă în schimb în Serbia, în Slovacia şi în Ucraina. Este acesta un atac la proiectul BRUA? Zădărniceşte această mişcare dezvoltarea exploatării de gaze naturale din Marea Neagră? Are vreo semnificaţie momentul ales de partea maghiară pentru a face acest anunţ?

acum 2 luni · comentarii (28)

Dezbaterile legate de tematica salariului minim se menţin la fel de acute. Deşi ambele tabere pun în scenă teorii/cercetări empirice relevante sau mai puţin relevante, în ultima perioadă este relativ consensuală nevoia de implementare a salariului minim ca instrument/măsură de reducere a inegalităţilor economice şi sociale, micşorarea sărăciei şi a deprivării materiale şi creştere economică incluzivă.

acum 2 luni · comentarii (14)

Prezentarea asimetrică a punctelor tari şi a punctelor slabe ale României poate conduce la un risc mai mare din cauza percepţiei negative, la creşterea costurilor de finanţare, investiţii străine directe mai mici şi la problemele asociate acestor fenomene, deci la intrarea într-un cerc vicios de subdezvoltare, contrar principiilor europene pe care ni le-am asumat cu toţii.

acum 3 luni · comentarii (5)

Noul guvern va avea o sarcină mai importantă decât oricând - să confirme traiectoria pozitivă a economiei româneşti, să aibă curajul de a ieşi din dogmatism şi stereotipie pentru a atrage resurse noi şi pentru a include sectoare economice şi segmente de teritoriu şi de populaţie în circuitul modernităţii. Şi, nu în ultimul rând, să extragă dividendele de prosperitate, influenţă şi reputaţie din relevanţa noastră strategică.

acum 3 luni · comentarii (11)

Într-un context regional şi european agitat, cu tensiuni sociale crescânde şi chestiuni economice cu rezultat incert (multe industrii sunt obligate să se reinventeze sau să se desfiinţeze), România are o şansă istorică de a deveni un exemplu concret de bune practici (stabilitate, predictibilitate şi coerenţă) şi creştere economică prin prisma unei strategii de relansare industrială. Pentru asta e nevoie de curaj şi de viziune însă.

acum 4 luni · comentarii (5)
Postari Recente