Revoluţia fiscală, turnee între ghişee: ce declaraţii şi până când trebuie depuse. Câte plăţi trebuie făcute 2

Toate persoanele fizice care în anul fiscal 2017 au obţinut venituri, altele decât cele salariale, vor fi obligate să-şi plătească singure contribuţiile pentru sănătate şi pensii după modificările aduse Codului Fiscal privind transferul acestora de la angajator la angajat. „Adevărul“ vă explică cine are aceste obligaţii de plată, până când şi ce declaraţii trebuie completate şi trimise.

Revoluţia fiscală, turnee între ghişee: ce declaraţii şi până când trebuie depuse. Câte plăţi trebuie făcute Vezi comentarii 2

33 de firme de pază şi 4 asociaţii, amendate cu aproape 5 milioane euro, pentru că s-au înţeles asupra tarifului orar

33 de firme de pază şi 4 asociaţii, amendate cu aproape 5 milioane euro, pentru că s-au înţeles asupra tarifului orar

Euroguard SRL, G4S Secure Solutions SRL, RPG Security Center S.R.L, Securitas Services România SRL şi Aramis-Ro SRL au recunoscut că au participat la înţelegeri anticoncurenţiale şi li s-a redus amenda. În urma investigaţiei, Consiliul Concurenţei a făcut o serie de recomandări Poliţei Române, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi ANAF.

Ultimul combinat de utilaj greu - Fortus Iaşi - face concedieri masive

Ultimul combinat de utilaj greu - Fortus Iaşi - face concedieri masive

Ultimul colos industrial din Iaşi, aflat în insolvenţă de 9 ani, concediază 260 de angajaţi, preavizele fiind emise din această săptămână. Compania are circa 340 de angajaţi. Fortus riscă să intre în faliment pentru că Guvernul nu a modificat legislaţia, astfel încât acţionarul principal – statul - să poată prelua active ale combinatului în schimbul unor datorii de circa 235 de milioane de lei.

Gelu Diaconu, fost şef ANAF: Guvernul şterge obligaţii fiscale pentru „şmecheri“ care au construit „pe persoană fizică“ cvartale de blocuri

Gelu Diaconu, fost şef ANAF: Guvernul şterge obligaţii fiscale pentru „şmecheri“ care au construit „pe persoană fizică“ cvartale de blocuri

Dezvoltatori imobiliari persoane fizice sunt degrevaţi din acest an de impunerile masive ale ANAF pentru diferenţe de TVA sau impozit pe profit. În urma criticilor aduse de fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, Ministerul Finanţelor Publice a precizat că nu a susţinut niciodată acest proiect legislativ şi că avizul MFP a fost negativ pe tot parcursul dezbaterilor.

ROPEPCA: Acuzaţiile privind presupusa plată necorespunzătoare a redevenţelor pentru gaze, grave şi nejustificate

ROPEPCA: Acuzaţiile privind presupusa plată
necorespunzătoare a redevenţelor pentru gaze, grave şi nejustificate

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a transmis miercuri că îşi exprimă îngrijorarea cu privire la „acuzaţiile grave şi nejustificate aduse din ce în ce mai des în spaţiul public împotriva producătorilor români de gaze naturale, acuzaţii care se referă la presupusa plată necorespunzătoare a redevenţelor pentru gazele naturale”.

Avalanşa de date statistice neprelucrate privind evoluţia macroeconomică a României în anul 2017 poate conduce la incertitudini privind interpretarea corectă, raţională a realităţii. Tabloul macroeconomic arată o evoluţie consistentă anul trecut, fără riscuri sistemice severe/ridicate. Este o evoluţie sustenabilă.

acum 6 zile · comentarii (8)

Retragerea Marianei Gheorghe din fruntea directoratului OMV Petrom şi numirea Christinei Verchere pare o predare de ştafetă doar până la un anumit punct. Apar, aşadar, numeroase necunoscute, pe care voi încerca să le pun pe tapet.

acum 10 zile · comentarii (10)

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom s-a întrunit în această după-amiază într-o şedinţă care nu a fost anunţată public. Pe ordinea de zi s-a aprobat înlocuirea Marianei Gheorghe (61 de ani), directorul general al companiei. Ea a deţinut acest mandat începând cu 15 iunie 2006.

acum 11 zile · comentarii (5)

Aşa cum la nivel personal avem cu toţii tot felul de obiective la început de an, merităm în egală măsură, ca cetăţeni, antreprenori, proprietari de capital, să gândim macro în priorităţi globale care influenţează, de fapt, viaţa noastră de zi cu zi, avuţia, credibilitatea şi libertatea economică.

acum 13 zile · comentarii (2)

Pe o piaţă economică aflată în degringoladă, în care preţurile şi dobânzile cresc galopant, moneda naţională slăbeşte, iar deficitul comercial este în creştere, Guvernul Tudose ne prezintă un buget nerealist pentru anul 2018, cu venituri supraestimate, cheltuieli mari neproductive şi investiţii nesemnificative.

acum 16 zile · comentarii (2)

2017 a fost un an paradoxal din punct de vedere economic: deşi mediul de afaceri a avut 12 luni bune (creşteri ale cifrei de afaceri, tranzacţii încheiate, investiţii private noi, angajări, apetit pentru extindere internaţională), dinspre instituţiile publice au venit o serie de măsuri şi decizii caracterizate de antreprenori şi investitori prin cuvinte ca „haos“, „instabilitate“, „lipsă de predictibilitate“, „involuţie fiscală“.

acum 23 zile · comentarii (1)

2017 se încheie cu o creştere anuală a PIB-ului în jur de 6%. Şi în raport cu datele consemnate pentru alte economii emergente europene, această dinamică este neobişnuită, dar nu inexplicabilă. Plusurile la salarii şi la alte venituri, tăierile de taxe au stimulat consumul gospodăriilor ca principală componentă a cererii interne.

acum 24 zile · comentarii (6)

Explozia produsă la o staţie de compresare a gazului din hub-ul de la Baumgarten (Austria) a ucis un om, a rănit alţi 21 şi a produs o undă de şoc în întreaga Europă. Italia şi Germania au resimţit din plin efectele acestui accident, declarând stare de urgenţă. Preţul angro de producţie a gazului a ajuns la 200 de lei/Mwh pe pieţele de tranzacţionare din Italia şi a crescut cu 35% în Germania.

luna trecuta · comentarii (6)

Drumul de la cărbune la energia verde nu este unul uşor. Guvernele din întreaga lume se pregătesc cum pot mai bine pentru noua revoluţie în energie. La noi, cărbunele încă ocupă aproximativ 30% în mixul energetic şi asigură, practic, echilibrul acestui sistem. Dar aşa-zisa relansare a mineritului propusă de premierul Florin Tudose şi de ministrul Energiei Toma Petcu n-a produs, deocamdată, decât cel de-al treilea accident de muncă în două luni.

acum 2 luni · comentarii (5)

ANRE la un an de când trebuiau realizate o serie de Norme de aplicare a Legi 123, modificată prin OUG 64/2017 a propus câteva principii care să stea la baza viitoarelor regulamente. Din păcate aceste principii propuse, s-au limitat doar la piaţa centralizată, care este doar o mică parte din piaţa de gaze, fără a cuprinde şi principiile necesare funcţionării pieţei de gaze în ansamblu.

acum 2 luni · comentarii (3)

Românii pleacă din ţară pe capete. Procentul din populaţia totală care a părăsit ţara ne situează pe locul doi în lume după Siria, şi asta fără ca România să fi trecut printr-un război civil. Spre deosebire de sirieni, care şi-au părăsit ţara fugând de o moarte sigură, românii au fugit de un alt flagel: cel al sărăciei.

acum 2 luni · comentarii (6)

Eliminarea preţului fix de producţie la gazele naturale şi a barierelor comerciale odată cu OUG 64/2016 a schimbat nişte vechi „cutume“ prin care populaţia era fraierită iar unii consumatori industriali făceau bani cu nemiluita. Iar asta doare.

acum 2 luni · comentarii (7)

OUG 64 privind modificarea legii gazelor, deşi a primit avizele de la toate comisiile din Senat şi Cameră, în forma aprobată de Guvern, nu a fost validată în  Parlament, urmare a poziţiei Comisiei de Industrii şi Servicii din Cameră, privind necesitatea  includerii unor modificări a legii gazelor tot în OUG 64, concomitent cu diluarea prevederilor de transparenţă, concurenţă şi nediscriminare, adică cele care ar asigura funcţionarea pieţei.

acum 2 luni · comentarii (0)

Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

acum 2 luni · comentarii (27)
Postari Recente