dieta - ultimele știri
Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru suferă diverse schimbări fiziologice, iar sistemul digestiv nu face excepție. Aceste modificări pot influența serios digestia, provocând disconfort și scăzând eficiența absorbției nutrienților esențiali.
Pe măsură ce temperatura scade, corpul nostru are nevoie de hrană pentru a lupta împotriva frigului, pentru a întări imunitatea și pentru a menține energia.
În căutarea nesfârșită a unei cine sănătoase și rapide, care să te ajute la menținerea greutății sub control, există opțiuni care nu sunt foarte cunoscute, precum năutul cu ceapă.
Magneziul este esențial pentru reducerea oboselii și susținerea sistemului nervos, iar cinele simple și sănătoase reprezintă o modalitate delicioasă de a-l integra în alimentație.
Despre cartofi se știe că sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși, fibre și nutrienți, însă majoritatea celor care țin la siluetă îi ocolesc.
Nutriționista Mihaela Bilic a vorbit într-o postare pe Facebook despre cazurile în care ajungem să facem excese la finalul săptămânii, oferind mai multe variante pentru a remedia posibilele probleme.
Irina Fodor, prezentatoarea de la Asia Express și Chefi la cuțite, are o siluetă de invidiat, motiv pentru care nu prea are nevoie de diete. Există însă un preparat care se regăsește aproape invariabil în meniul său de zi cu zi.
Dacă analizezi condiția fizică de invidiat în care se află actorul și prezentatorul Radu Vâlcan, te-ai putea gândi că în spatele imaginii stau multe ore la sală. Ei bine, nu este deloc așa, potrivit mărturisirilor vedetei.
Consumul de argilă în scopuri medicinale este o practică veche, întâlnită în numeroase culturi. De-a lungul istoriei, argila a fost utilizată pentru a ameliora diverse afecțiuni gastro-intestinale, precum diaree, indigestie și chiar sindromul de colon iritabil.
Este momentul meselor mai important decât conținutul lor? Mulți sunt confuzi, dar experții sugerează că, pe lângă ceea ce mâncăm, și când mâncăm poate influența sănătatea și bunăstarea generală.
Un medic a sugerat că adăugarea unui aliment la dietă ar putea ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă și a taliei în câteva zile.
Magneziul s-a dovedit a aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind legat de îmbunătățirea calității somnului. Acesta joacă un rol esențial în funcționarea sistemului nervos și ajută la relaxarea mușchilor, ceea ce facilitează un somn mai profund și mai odihnitor.
Un nou studiu dezvăluie că aproape 40% dintre cazurile de cancer de sân postmenopauză, pozitive pentru receptori hormonali, pot fi legate de excesul de grăsime corporală. Astfel, riscurile asociate obezității sunt subestimate semnificativ.
Descoperă cum să bei cafeaua corect în procesul de slăbire, conform recomandărilor antrenorului personal Cristi Cristea. Află care sunt tipurile de lapte, îndulcitorii și frecvența consumului care te pot ajuta să atingi obiectivele tale de slăbire.
Este considerat cel mai sănătos aliment din lume, conform științei, dar este ignorat complet în România. Deși pare a fi un aliment mic și cu puține calorii, planta acvatică, cunoscută științific sub numele de Nasturtium officinale ascunde în interiorul său o proporție impresionantă de vitamine.
Pe măsură ce avansează în vârstă, multe femei au dificultăți în a-și ține sub control greutatea corporală. Câteva mici reguli introduse în rutina zilnică pot fi de ajutor.
Includerea unui suc extrem de popular în Spania, cunoscut drept „oro blanco” sau „aurul alb”, în rutina zilnică este recomandată de nutriționiști ca o modalitate excelentă de a hrăni pielea din interior, contribuind astfel la un aspect tânăr și sănătos.
În ultimii ani, pe măsură ce numărul persoanelor cu boli cronice a crescut semnificativ, rolul inflamației a devenit un subiect de mare interes. Inflamația este responsabilă pentru multe afecțiuni comune, dar care sunt cauzele ei și cum ne poate ajuta schimbarea alimentației?
Mâncatul între mese are o reputație negativă, dar nu ar trebui să fie așa. Aperitivele și gustările pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă optăm pentru alimentele potrivite. Dar ce alegeri fac medicii atunci când li se face foame între mese?
Un imunolog și cercetător britanic de la Universitatea Sussex, dr. Jenna Macciochi, citată adesea în media pentru expertiza sa în domeniul nutriției și al impactului alimentației asupra sistemului imunitar, a dezvăluit cele mai bune sfaturi pentru a rămâne în formă în această toamnă și iarnă.
Chiar dacă crezi că ai o dietă sănătoasă, lipsa vitaminelor și mineralelor esențiale poate avea consecințe negative. Iată ce poți face pentru a remedia situația.
De la mazărea conservată la supa de roșii, conservele joacă un rol esențial în gospodării de multă vreme. Însă, care dintre ele sunt cu adevărat sănătoase? Unele conserve, spre exemplu, conțin niveluri îngrijorătoare de zahăr și sare, în timp ce altele au un conținut de proteine prea scăzut.
La aproape 98 de ani, Mariuccia Rivano, cea mai în vârstă femeie din Italia care practică windsurfing, își împarte timpul între valurile din Porto Pollo și lecțiile de pian. Cu o energie debordantă și o pasiune neînfricată pentru sport, ea demonstrează că vârsta este doar un număr.
Un studiu clinic privind dieta și pierderea în greutate arată că există o variație largă a gradului în care oamenii reușesc să slăbească, în funcție de obiceiuri și de regimurile alimentare.
O dietă diversificată, bogată în legume, fructe, fibre, grăsimi sănătoase și condimente, poate ajuta la reducerea inflamației cronice. Nu există un aliment „miraculos”, însă consumul regulat de alimente antiinflamatoare poate juca un rol important în menținerea sănătății pe termen lung.
O serie de alimente subestimate ascund beneficii nutritive surprinzătoare. De la struguri și pulpe de pui până la kimchi și popcorn, află cum să le integrezi în dieta ta pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă.
O dietă sănătoasă se bazează pe alimente întregi și bogate în nutrienți, precum proteine slabe și carbohidrați complecși.
Un dietetician oncolog extrem de cunoscut din Spania, cu sute de mii de urmăritori online, a dezvăluit recent pentru presa catalană tipul de aliment pe care refuză să-l consume, chiar dacă este prezent în dieta zilnică, inclusiv în România. Este vorba despre carnea procesată.
Dintotdeauna, omenirea a fost obsedată de nemurire. Chiar dacă nu există o „formulă magică” pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, specialiștii recunosc că o serie de trucuri pot reprezenta cheia către longevitate.
În timp ce studiile anterioare au asociat fastingul (postul intermitent) cu beneficii precum reducerea greutății și a riscului de demență, cercetări recente, efectuate pe șoareci, indică un potențial dezavantaj al abstinenței alimentare periodice: o creștere a riscului de cancer.
Un bărbat din Utah, SUA, a decis să-și schimbe dieta și stilul de viață după ce a ajuns la o greutate uriașă, de aproape 240 de kilograme. Americanul, tatăl a doi copii, a fost motivat de problemele grave de sănătate apărute pe fondul obezității și a dat jos 70 de kilograme.
După primele 10 trucuri pentru reducerea alimentelor ultraprocesate, urmează ultimele 10 sfaturi esențiale. Cum să gestionezi foamea și să alegi opțiuni sănătoase pentru o dietă echilibrată.
Alimentele ultraprocesate sunt omniprezente – dar câteva ajustări mici ale dietei pot reduce semnificativ impactul lor.
Menținerea unei inimi sănătoase este esențială pe tot parcursul anului, dar vara aduce provocări suplimentare. Anumite alimente pot agrava aceste probleme și pot crește riscul de afecțiuni cardiace.
O serie de ajustări în dietă și în activitatea fizică te pot ajuta nu doar să te simți, ci și să arăți fantastic, dacă intenționezi să închei anul într-o notă sănătoasă și optimistă. Potrivit specialiștilor există o serie de obiceiuri ce pot fi adaptate pentru cea mai bună versiune a ta.
Pentru a evalua care dietă este mai sănătoasă, o tânără a decis să înlocuiască mesele sale obișnuite de mic dejun, prânz și cină cu opțiuni din dieta tradițională a părinților și bunicilor ei.
Activitatea fizică zilnică, precum mersul a 8-10.000 de pași, reprezintă o abordare practică pentru a asigura arderea consecventă a caloriilor pe parcursul zilei, dezvăluie un influencer în fitness.
Oamenii de știință au făcut o descoperire importantă: postul intermitent (fastingul) poate duce la schimbări semnificative atât în intestin, cât și în creier.
Deşi Tom Cruise spune că forma sa excelentă se datorează faptului că munceşte foarte mult şi merge la sală, presa internaţională a dezvăluit unul din secretele regimului său din această vară.
Mulți dintre noi avem senzația că, după o cură de slăbire, când ne întoarcem la vechile obiceiuri alimentare, ne îngrășăm mai rapid decât înainte de a o ține. Nu ni se pare, iar „fenomenul” are și o explicație logică.
Balonarea poate fi o problemă deranjantă și adesea neașteptată. Deși există măsuri preventive, aceasta poate apărea oricum.
Nicole Cherry, în vârstă de 25 de ani, a fost întotdeauna atentă la aspectul său fizic. După nașterea din noiembrie 2021, artista a luat măsuri imediate pentru a-și recăpăta silueta de dinainte de sarcină.
Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit rezultate uluitoare, doi gemeni, Hugo și Ross Turner, au decis să pună la încercare două dintre ele: una vegană și una pe bază de carne, conform Unilad.
O femeie din SUA a reușit să slăbească peste 90 de kilograme datorită unor obiceiuri sănătoase, deși detestă să gătească, și a dezvăluit care sunt pașii și alimentele pe care le-a introdus în dieta sa, și în noul stil de viață.
Potrivit unei noi cercetări publicate în Journal of Nutrition, includerea mai multor cartofi în dietă ar putea fi legată de un risc redus de moarte timpurie.
Se știe că un stil de viață sănătos poate contribui la prelungirea vieții. Un nou studiu arată că o anumită dietă chiar le ajută pe femei să trăiască mai mult.
Un nou studiu realizat de oamenii de știință de la UTHealth San Antonio arată că dietele ketogenice pot grăbi îmbătrânirea inimii și a rinichilor. Concluziile îngrijorătoare au fost făcute publice în Science Advances, relatează Medical News Today.
Deși cauzele umflării picioarelor și gleznelor sunt diverse, există cu siguranță și câteva alimente care pot provoca astfel de probleme, potrivit Parade, care explică ce diete pot duce la edem.
Nu toate grăsimile sunt la fel. În ciuda faptului că sună contraintuitiv, consumul de grăsimi nu îngrașă neapărat. Cheia pentru a include grăsimile într-o dietă sănătoasă este diferențierea grăsimilor considerate sănătoase de cele nesănătoase.
După ce a fost declarată câştigătoare a Miss Univers Buenos Aires, Alejandra Rodriguez a intrat în istoria concursurilor de frumusețe, fiind prima femeie de 60 de ani care a cucerit acest titlu. Ea a dezvăluit care este regimul de viaţă care o ajută să arate în continuare atât de bine.
Nu e un secret că supa preparată din oase ne face să ne simțim mai bine atunci când suntem bolnavi. Acest preparat simplu e indicat însă nu doar atunci când ne simțim rău. Dieteticienii o recomandă ca parte a meniului obișnuit, datorită multiplelor sale beneficii asupra organismului.
După ce a fost părăsit de soție din cauza greutății sale excesive, un bărbat din SUA a decis să-și schimbe viața într-un mod de-a dreptul spectaculos în loc să se complacă în disperare.
Un fost fotomodel care aproape a murit încercând să se vindece de cancer cu ajutorul unei diete pe bază de sucuri a prevenit alte persoane să „renunțe" la sfaturile medicale tradiționale și să încerce să caute informații pe internet.
Valentina Pelinel reușește să aibă o siluetă suplă după ce a trecut prin trei sarcini. Pentru a reveni la forma sa de invidiat, soția lui Cristi Borcea a apelat la ajutorul unui specialist, potrivit Fsnatik.
Cum a dat jos Minodora 30 de kilograme în câteva luni: „Am avut multe intervenții de când am slăbit”
Minodora a reuşit să slăbească 30 de kilograme în câteva luni şi de atunci şi-a propus să facă tot posibilul pentru a se menţine în formă.
Cândva una dintre cele mai în vogă vedete autohtone, Nicoleta Luciu s-a retras din lumina reflectoarelor și preferă să ducă o viață liniștită la Miercurea Ciuc. Cu toate acestea, ea continuă să fie o prezență pregnantă de pe rețelele de socializare.
Actrița Rebel Wilson a declarat că a fost obligată prin contract să rămână supraponderală în timp ce filma filmele din „Pitch Perfect” și că, în ciuda carierei sale de succes, a primit mai multă atenție pentru pierderea ei în greutate decât pentru oricare dintre rolurile sale din filme.
Adepții fastingului (postului) garantează tot felul de rezultate, de la pierderea rapidă în greutate la o mai mare claritate mentală. Dar oare în ce măsură este susținută de dovezi teoria legată de stimularea sănătății psihice?