Dennis Tito (73 ani), inginer de profesie, şi-a făcut averea prin Wilshire Associates, o firmă de investiţii, management şi furnizor de servicii IT fondată în Santa Monica, California. 
 În 2001 a plătit 20 milioane dolari ruşilor pentru un zbor şi un sejur de 7 zile pe staţia spaţială internaţională. 
  
 Potrivit SpaceRef,  în 2018 Tito vrea să fie primul om care va vedea planeta Marte de aproape. Un plan ambiţios, de altfel, ţinând cont că drumul dus-întors va dura 501 zile în 2018 şi va avea de făcut faţă la numeroase provocări de ordin tehnic şi uman. 
 
 De ce în 2018? Atunci se pare că Marte va fi foarte aproape de Pământ, la 56 milioane kilometri. Altfel, călătoria ar putea dura dublu când distanţa va ajunge la 99 milioane kilometri. În 2018 este o fereastră unică. Următoare ar fi în 2020 şi apoi în 2033.  
 Sunt cinci ani în care Dennis Tito şi echipa lui de la fundaţia nou înfiinţată, Inspiration Mars Foundation, trebuie să vina cu soluţii în aşa fel încât zborul uman în jurul lui Marte să devină posibil. El însuşi nu vrea să rateze această şansă, pentru că are deja o anumită vârstă iar în 2018 va fi şi mai bătrân. 
  
 Oricum, vom afla mai multe detalii (inclusiv dacă într-adevăr un echipaj uman va fi trimis sau doar o sondă spaţială) pe 27 Februarie când o conferinţă de presă va fi ţinută de fundaţia Inspiration Mars Foundation în care se va explica în detaliu ce are de gând Tito şi echipa.