De ce o comoară? Ca pasionat de domeniu caut mereu perspective noi, să înţeleg impactul ştiinţei şi tehnologiei asupra vieţii prezente şi viitoare. Mulţi dintre cei care citeau cărţile lui Jules Verne acum mai bine de 100 de ani, spuneau probabil că scriitorul e nebun?

La fel sunt oameni acum cărora când le vorbeşti despre augmentarea umană, colonizarea galaxiei sau ascensiunea inteligenţei artificiale sunt terifiaţi sau neîncrezători, în cel mai bun caz.

La prima vedere canalul de YouTube, DUST, are câteva mii de filme, există şi 18 liste tematice din care să alegi.

Sunt doar 2.39 milioane de abonaţi pe acest canal ceea ce îmi spune că nu e atât de cunoscut pe cât ar merita.

După o căutare mai amănunţită am descoperit că au şi un site. La ”Despre Noi" apare: "DUST este un brand de divertisment Sci-Fi deţinut de Gunpowder & Sky. DUST are în portofoliu de la filme de lung metraj la scurtmetraje, seriale, podcasturi şi lucrează cu voci consacrate şi emergente. Biblioteca de conţinut curentă este formată din mai mult de 400 de poveşti de ultimă oră.

Mă opresc cu descrierea şi las aici câteva filme scurte care mi-au atras atenţia. Unele dintre ele sunt tulburătoare. Ordinea clipurilor e aleatorie.

Încăzirea globală şi lupta pentru supravieţuire.

Colaborare şi lăcomie.

Nanotehnologii.

Călătorii superluminice şi contactul cu civilizaţii extratereste.

Dragoste şi război între oameni şi AI.

Despre educaţia în viitor.

Acestea sunt doar câteva exemple de filme scurte SF de pe canalul DUST, poate nu cele mai reuşite, dar care m-au impresionat. Cred că până în acest moment am văzut peste 100 din ele. 

Chiar şi sloganul DUST mi se pare interesant : "Este rolul viitorului să fie periculos, viitorul tău este DUST."

Dacă ştii şi alte surse de acest gen, te rog, pune-le în comentarii.

Sărbători fericite!