MSI Prestige 14 AI Studio, cum arată un laptop din noua generație cu AI [HANDS ON]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MSI Prestige 14 AI Studio este primul laptop cu inteligență artificială care a ajuns la noi, dintre cele lansate la CES 2024, dar fiind o unitate MVT (Minimum Viable Test) și nu un produs final, partea cea mai atractivă nu este deocamdată disponibilă pentru testare.

Laptop MSI Prestige 14 AI Studio. FOTO Adrian Pogîngeanu
Laptop MSI Prestige 14 AI Studio. FOTO Adrian Pogîngeanu

Doar o să prezint produsul, specificațiile și impresii la prima vedere.

MSI Prestige 14 AI Studio este un laptop pentru creatorii de conținut și face parte din cea mai recentă gamă de laptopuri cu AI, cu procesor NPU (Neural Processing Unit) integrat în procesorul Intel Core Ultra.

Construcție și specificații

Laptopul are o carcasa de aluminiu gri închis (Stellar Gray), cu finisaj mat și o balama interesantă care-i dă un aspect fluid. E suplu, având un profil de 18.95 mm, și relativ ușor, cântărind 1.7 kg fără încărcător. Dimensiunile complete sunt 313.4 x 246.5 x 18.95 mm.

Iată și unboxing-ul laptopului, în cutia primită nu era decât PC-ul încărcătorul și o foaie cu specificații.

MSI Prestige 14 AI Studio are o tastatură luminată cu taste de dimensiuni obișnuite, plasată într-o ”vale metalică” cu un aspect elegant. Tastele sunt mari, au cursă medie și adaptarea e instantanee. Touchpad ul e mare, responsiv și se descurcă bine în sarcini de bază, dar tot aș pune un mouse.

MSI Prestige 14 AI Studio tastatură și touchpad.
MSI Prestige 14 AI Studio tastatură și touchpad.

Ecranul are rame subțiri pe laterale și mai groase sus și jos, având un raport de aspect 16:10. Panoul OLED  se remarcă de la prima pornire datorită luminozității de 400 niți, a standardului HDR 500 și a rezoluție QHD+ sau 2.8K (2880 x 1800).  Acesta dispune de o gamă completă de culori, acoperind 100% din spațiul de culoare DCI-P3 și are rată de refresh standard, de 60Hz.  

La interior vine echipat cu cel mai recent procesor Intel® Core™ Ultra 7 165H și tehnologia Intel® Evo™ Edition, împreună cu motorul MSI AI, un procesor grafic NVIDIA Geforce RTX 4060, 32 de GB de memorie DDR5, stocare tip SSD M.2 (NVMe PCIe Gen4) de 1TB și sistem de operare Windows 11 SV2.  

image

Pe parte de conectivitate wireless, MSI Prestige 14 AI Studio este compatibil Wi-Fi 7 oferind o viteză teoretică de aproape 5.8 Gbps. Pentru conexiune pe fir are port RJ45 Gigabit și dacă am ajuns aici, iată-le pe toate:

- 1x USBC (USB / DP / Thunderbolt™ 4) cu încărcare PD3.1;

- 1x USBC (USB3.2 Gen2 / DP) cu încărcare PD

- 1x USBA USB3.2 Gen2

- 1x HDMI™ 2.1 (8K @ 60Hz / 4K @ 120Hz)

- Jack de 3.5 mm comun pentru cască și microfon.

image

Pentru conferințe are cameră cu infraroșu (IR) cu rezoluție FHD/ 30fps și HDR3D Noise Reduction+ (3DNR+).  

Pe parte de securitate, MSI Prestige 14 AI Studio are:

- autentificare cu amprentă și cu fața prin Windows Hello;

- Trusted Platform Module(dTPM) 2.0;

- Firmware Trusted Platform Module(fTPM) 2.0;

- posibilitate mecanică de acoperire a camerei;

- Kensington Lock.  

Dedicat AI

S-a făcut mult tam-tam la CES, aproape că n-a existat lansare care să nu vorbească de inteligența artificială. La acest capitol, MSI Prestige 14 AI Studio aduce un NPU integrat,  dedicat programelor AI. În plus, motorul AI al MSI ajustează automat setările hardware pentru a obține cea mai bună performanță, iar funcțiile precum AI Noise Cancellation Pro și Spatial Array Microphone asigură o calitate clară a sunetului chiar și în medii zgomotoase.

Laptopul are o baterie din 4 celule, de 90Whr, tehnologie de încărcare rapidă de până la 140W și MSI spune că are o autonomie de până la 16 ore. 

La momentul publicării acestui articol, nu a fost anunțat prețul oficial pentru MSI Prestige 14 AI Studio.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite