Samsung plăteşte, în sfârşit, despăgubiri către Apple, dar nu din motivul evident

Samsung plăteşte, în sfârşit, despăgubiri către Apple, dar nu din motivul evident

iPhone 6s foloseşte procesoare Samsung şi TSMC.

Samsung a acceptat să plătească peste 500 de milioane de dolari către Apple, după ce a pierdut în mod repetat un proces. Plăteşte însă tocmai ca să facă mai multe milioane împreună cu Apple.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2011, Apple a dat în judecată Samsung, pentru că i-ar fi încălcat anumite patente şi i-a copiat telefonul pentru a crea seria Galaxy S. Samsung a pierdut procesul întâi în 2012, daunele fiind de peste un miliard de dolari, dar a făcut apel şi procesul a tot fost mutat de la un tribunal la altul în Statele Unite ale Americii şi reprezentanţi ai ambelor companii au trebuit să depună mărturie. Până la urmă, suma a ajuns la 548 de milioane de dolari şi Samsung a acceptat să plătească, după cum informează Playtech.

Realitatea este însă că Samsung a acceptat să facă asta nu pentru că ar fi epuizat resursele judiciare, ci pentru că Apple rămâne cel mai important partener al său. Chiar şi în iPhone 6s, jumătate sau mai mult din dispozitivele folosite utilizează un procesor Samsung. Celelalte au cipuri TSMC.

Mai mult, Apple foloseşte în produsele sale mobile ecrane LG construite pe tehnologia LCD. Este bună, ecranele sunt luminoase şi culorile bune, dar nu este la fel de eficientă când vine vorba de consum ca tehnologia AMOLED de la Samsung. Astfel, în 2018, s-ar putea să vedem iPhone, Apple Watch, iPad cu ecran Samsung. Pentru astfel de contracte, ca cele pentru memorii şi alte componente, Samsung poate „pierde" aproape 550 de milioane de dolari. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: