Poate cel mai bun citat al lui Steve Jobs ca să ştii de ce unele idei au un succes imens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul anilor '90, Steve Jobs revenea la Apple. Tot atunci avea să formuleze citatul care descrie perfect succesul iPhone.

Niciun iPhone n-a fost niciodată cel mai puternic, comparat componentă cu componentă cu altele de pe piaţă. Mereu lipsea ceva şi, totuşi, a devenit cel mai cunoscut model şi cea mai de succes categorie de produse a Apple. Un videoclip din 1997, de la conferinţa WWDC a Apple, îl arată pe Steve Jobs răspunzând unei întrebări care îi judecă valoarea ca antreprenor şi inovator.

După o pauză de câteva secunde, Steve Jobs are răspunsul care funcţionează şi în prezent, nu doar pentru Apple ci pentru orice companie care vrea să creeze ceva nou, să dea peste cap un domeniu. „Nu poţi începe de la tehnologie şi să încerci să găseşti un mod prin care s-o vinzi. Şi probabil că eu am făcut greşeala asta mai des decât oricine altcineva de aici şi am cicatrice care s-o demonstreze. Ştiu că aşa funcţionează lucrurile”, a spus Steve Jobs.

„Poate că cel mai greu este să vezi cum asta îţi va permite să ai un produs care generează 8-10 miliarde de dolari pe an. Şi unul dintre lucrurile pe care le-am remarcat cel mai des e că trebuie să porneşti de la experienţa utilizatorului şi să mergi înapoi spre tehnologia în cauză”, a afirmat Jobs. Următoarele minute din videoclip sunt cu cofondatorul Apple explicând cum pe asta s-a concentrat şi Apple, dar adevăratele rezultate au început să se vadă cu primul iMac.

Acel computer, deşi în esenţă era un PC ca toate celelalte, avea o carcasă prietenoasă, era un all-in-one aşa cum am ajuns să le ştim azi, era un Macintosh pentru anii 2000, şi a trezit interesul oamenilor suficient cât să aducă venituri mari. Succesul a continuat cu iPod, iPhone, iPad şi, mai nou, cu Apple Watch. În cazul altora s-a văzut foarte bine pentru Facebook, Uber, Amazon (comerţ şi cloud), Google şi, mai nou, companii din China ca Alibaba.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite