Samsung a anunţat Galaxy S4 Zoom: obiectiv de aparat compact şi zoom optic pe un smartphone cu Android

Samsung a anunţat Galaxy S4 Zoom: obiectiv de aparat compact şi zoom optic pe un smartphone cu Android

Samsung Galaxy S4 Zoom este un hibrid controversat, cu zoom optic de 10x

Samsung a anunţat în mod oficial lansarea hibridului dintre un smartphone şi o cameră foto compactă, Galaxy S4 Zoom. Gadgetul îmbină capacităţile unui telefon cu cele ale unei camere, prin lentila cu zoom optic de 10x.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partea frontală, cea care dă impresia că suntem în faţa unui telefon, are un ecran de 4,3 inci, de tip qHD. Capacitatea de procesare este asigurată de un cip dual core de 1,5 Ghz, iar memoria internă RAM este de 1,5 GB.

Hibridul are o capacitate de stocare de doar 8 GB, dar şi posibilitatea de a se extinde cu ajutorul unui card microSD. Bateria este de 2.330 de miliamperi, iar sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean. Nu este prima cameră foto de la Samsung cu Android, anul trecut firma sud-coreeană lansând Samsung Galaxy Camera. Cu toate acestea, în 2013, Samsung a dus lucrurile la un nou nivel, efectiv lansând un telefon care are agăţată o cameră de el.

Samsung Galaxy S4 Zoom are două feţe. Dacă în partea frontală avem un Samsung Galaxy S4 Mini, pe spate există un obiectiv de sine stătător, cu un senzor de 16 megapixeli. Designul a rămas asemănător cu cel folosit la Galaxy Camera.

Dacă designul a rămas la fel, telefonul a primit o funcţie care-l ajută să fie un aparat funcţional. Ecranul capacitiv se dezactivează când facem poze, pentru că altfel am putea să-l atingem mult prea uşor în timp ce ţinem dispozitivul în mână.

Hibridul nu este chiar foarte gros, având 125,5x63,5x15,4 milimetri.

O cameră compactă pe un smartphone mediu

Smartphone-ul este unul decent, dar ceea ce este de interes este camera foto. Aceasta are un senzor de 16 megapixeli şi un zoom optic de 10x.

Camera poate fi accesată şi setată dintr-un meniu pe ecranul tactil. Samsung a introdus şi software-ul asemănător de pe dispozitivele sale cu Android. Aparatul are funcţiile de tragere în rafală, Best face (alegerea celei mai bune feţe din câteva poze), HDR, Macro, Panorama, Eraser (permite eliminarea lucrurilor în mişcare), Sound and Shot (înregistrează sunete peste poză), Drama Shot (un compozit din mai multe poze), Animated Photo (pentru crearea GIF-urilor).

Aşteptăm opinia voastră aici, cât şi pe pagina noastră de Facebook. Noi suntem intrigaţi, aşa că vrem să auzim de la voi cum vi se pare acest ... smartphone?


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările