FOTO Samsung şi Intel lucrează la Tizen, dar Intel are alte planuri pentru interfaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung şi Intel lucrează la un sistem de operare mobil, denumit Tizen. Acum au apărut câteva informaţii despre versiunea pe care Intel o are în grijă şi se pare că interfaţa este editată de producătorul de procesoare. Seamănă parţial cu BlackBerry 10.

Samsung, Intel şi Linux Foundation dezvoltă Tizen pentru a fi un nou ecosistem contra celor de la Google, Apple sau Microsoft. În acest moment Tizen nu există pe piaţă, dar după câteva informaţii despre acesta „scurse“ de la Samsung vin unele de la Intel. Compania şi-a denumit proiectul „Obsidian“, iar interfaţa este una care împrumută anumite trăsături de la celelalte sisteme de operare, notează ArsTechnica.

Samsung şi Intel vor lansa telefoane cu Tizen spre finalul acestui an în special în ţările din Europa de Est şi vor fi dispozitive cel mai probabil dotate cu procesoare Atom de la Intel. Câteva au ajuns deja să fie folosite pe smartphone-uri cu Android. După cum se poate vedea în galeria foto ataşată acestui articol, Intel foloseşte designul minimalist, popular la Android şi Windows Phone.

La baza ecranului sunt permanent disponibil trei butoane: apelare, mesaje şi contacte. Modelul pe care a fost rulat această versiune de Tizen era cel mai probabil un smartphone cu Android puţin modificat. Astfel se explică cele patru butoane capacitive de pe faţa telefonului.

Interfaţa Obsidian va rula peste sistemul de operare propriu-zis, la fel cum se întâmplă cu HTC Sense pe smartphone-urile taiwanezilor sau cu TouchWix pe telefoanele Samsung. După cum se poate vedea în videoclipurile publicate de ArsTechnica pe site-ul său, se pare că unele aplicaţii sunt deschise ca widgeturi. Există însă şi posibilitatea de a le extinde pe tot ecranul.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Tizen: 

Lansarea Samsung Galaxy S4 este gata, dar urmează Tizen şi primul telefon va fi cât se poate de bun, conform Samsung

FOTO Samsung Tizen apare în mai multe imagini neoficiale. Cel mai nou proiect al companiei va fi lansat anul acesta

GALERIE FOTO Samsung închide oficial proiectul Bada, viitorul este Tizen

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite