Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să interzică Uber şi Taxify

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să interzică Uber şi Taxify

Încă de când a venit în România, Uber s-a dovedit a fi o alternativă bună la taximetria tradiţională din ţară. Însă totul s-ar putea schimba în perioada următoare, Primarul General al Capitalei vrând să interzică serviciile acuzate de concurenţă neloială în ceea ce priveşte transportul de persoane, de genul Uber sau Taxify.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comunicatul de presă emis de Primăria Capitalei se specifică clar faptul că ”vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal”. Din comunicat nu se înţelege exact dacă sunt vizate doar taxiurile fără licenţă, cele care nu au autorizaţie de a funcţiona în Capitală sau serviciile de ride-sharing/taxi.

Având în vedere că decizia a fost luată după consultările cu reprezetanţii COTAR (Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania) este de bănuit faptul că Uber şi Taxify sunt vizate în mod direct. În trecut, reprezentanţii COTAR au făcut lobby pentru interzicerea practicilor Uber, fără succes.

”Vom promova in urmatoare sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene.

Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament.

Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate”, a declarat Gabriela Firea, în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu reprezentanţii COTAR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările