KropApp, platforma pentru digitalizarea agriculturii: cum schimbă tehnologia un astfel de domeniu

Agricultura 2.0: cum poate o platformă online să eficientizeze un astfel de domeniu

Bogdan Popescu, cofondator KropApp, a venit la Adevărul Live pentru a discuta despre această platformă online de digitalizare a agriculturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

KropApp a fost lansată în urmă cu aproape o lună şi este o soluţie pentru a-i conecta pe transportatori cu fermierii. Cei din urmă au nevoie să livreze produsele lor, cei dintâi au nevoie de comenzi pentru a-şi derula afacerea. Bogdan Popescu a explicat care sunt ideile de la care a pornit KropApp, cum îi ajută pe cei din agricultură, dar şi ce avantaje oferă un astfel de sistem faţă de infrastructura din prezent.

Conform statisticilor înregistrate de platforma KropApp până acum, firmele transportatoare acoperă majoritatea judeţelor din ţară: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu,Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea. Acestea sunt zonele pentru care transportatorii sunt interesaţi să preia cereri de transport şi să liciteze pentru oferte fermierilor şi traderilor.

În ceea ce îi priveşte pe fermieri, principalele judeţe din care fac parte sunt: Arad, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Constanţa Iaşi, Olt, Oradea, Prahova, Tulcea, Satu Mare, Sălaj, Suceava şi Vaslui. Conform cofondatorului, o treime dintre utilizatori sunt fermieri, iar două treimi sunt transportatori. Platforma poate fi accesată pe web sau prin aplicaţia mobilă disponibilă pe Android şi iOS.

Prin KropApp, piaţa agricolă are un plus de transparenţă, acces la informaţie, mediu standardizat de comunicare, dar şi punerea în contact a celor mai importanţi jucători din domeniu pentru a colabora mai eficient.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: