Stăm pe internet mai mult de pe telefon, astfel că Google schimbă algoritmul de indexare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google începe să preţuiască telefonul mai mult decât computerul clasic, iar căutările online vor fi influenţate foarte mult.

Conform unui studiu realizat de StatCounter, luna octombrie a adus o schimbare importantă în ceea ce priveşte cantitatea de trafic între dispozitivele mobile şi PC-uri. Telefoanele şi tabletele au realizat 51,3% din traficul total, în timp ce desktop-urile au scăzut la 48,7%. În acest context, Google a anunţat că va implementa un algoritm care prioritizează conţinutul optimizat pentru mobil faţă de cel pentru PC-uri.

Google a anunţat că separă indexarea web între mobil şi desktop, iar recent a detaliat modul în care, în următoarele luni, experienţa căutării pe smartphone sau tabletă va deveni principala activitate a inginerilor săi de la Search. Schimbările nu vor afecta site-urile cu design responsive, adică un layout care se adaptează la dispozitivul de pe care e accesat.

Cele mai mari pierderi le vor înregistra site-urile care au două versiuni separate, pentru desktop şi mobil, dar nu au mai fost actualizate. Acesta ar putea fi ultimul pas înaintea dispariţiei site-urilor de tipul m.domeniu.ro, astfel încât conţinutul să fie potrivit pentru toate dispozitivele. În urmă cu un an, Google a informat că penalizează site-urile care n-au versiune mobilă. Câteva luni mai târziu a anunţat un instrument de accelerare a încărcării site-urilor, similar Instant Articles de la Facebook.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite