Veteran de război deportat într-un lagăr din Germania, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

0
0

Veteranul de război Victor Mezei a împlinit 100 de ani. El a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei, până la victoria finală.

Victor Mezei FOTO CJ
Victor Mezei FOTO CJ

La împlinirea unul secol de viață, sublocotenentul în retragere Victor Mezei, unul dintre puținii veterani de război din Sălaj, a primit din parte președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, Diploma de recunoștință, pentru sfânta credință și acțiune manifestate în cel de-Al Doilea Război Mondial, în a pune mai presus viitorul României decât propria viață.

Născut în 5 decembrie 1922 (dar înregistrat în actele vremii la 17 decembrie), în localitatea Racova (raionul Tășnad, astăzi, județul Satu Mare), slt. (rtr) Victor Mezei a făcut parte din Regimentul 20 Infanterie și a luptat pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei, până la victoria finală.

A căzut prizonier și a fost deportat într-un lagăr din Germania, unde a petrecut șapte luni.

„Eroul nu are viață proprie; el are viața țării sale. Închei rugându-l pe Bunul Dumnezeu să-i hărăzească, și în continuare, zile cu sănătate. Avem onoarea să vă salutăm, domnule sublocotenent!”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu. 

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri