Verdict în cazul brânzei contaminate, incriminată în cazul îmbolnăvirilor din Argeş. DSVSA Sălaj disculpă firma producătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânza din Jibou nu a fost contaminată în fabrică - spun inspectorii DSVSA Sălaj
Brânza din Jibou nu a fost contaminată în fabrică - spun inspectorii DSVSA Sălaj

Inspectorii DSVSA Sălaj au anunţat luni, 14 martie, rezultatele anchetei efectuate în ultimele zile la o fabrică de produse lactate din Jibou, de unde provenea brânza telemea depistată pozitiv la E.coli şi stafilococ în judeţul Argeş.

Ancheta Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj a avut ca scop să stabilească dacă acea contaminare cu E.coli şi stafilococ s-a produs în fabrica de la Jibou sau pe traseul de la producător la consumator.  "S-au recoltat mai multe categorii de analize din lotul imediat următor celui din care a fost brânza respectivă (din acelaşi lot nu mai existau pe stoc în fabrică), iar rezultatul analizelor la parametrii microbiologici sunt corespunzători la toate probele", ne-a declarat Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj şi unul dintre membrii echipei de anchetă.


Potrivit acestuia, chiar dacă probele n-au putut fi prelevate din lotul din care făcea parte cantitatea ajunsă la Piteşti, analizele făcute de inspectori, dar şi cele făcute în mod curent de firma din Jibou pentru determinarea indicatorilor de contaminare a producţiei indică faptul că brânza telemea ar fi plecat necontaminată din Sălaj. "În mod cert, contaminarea s-a produs pe traseu, cel mai probabil, în unitatea de catering, care a fost deja amendată pentru modul incorect de manipulare a alimentelor. În plus, la o argumentaţie logică, dacă cele două tone de brânză din lot ar fi fost contaminate la producător, numărul îmbolnăvirilor ar fi fost, cu siguranţă, mult mai mare", spune Chindriş.


Reamintim că aproximativ 40 de elevi din Piteşti au ajuns zilele trecute la spital cu probleme digestive, apărute după ce au mâncat la afterschool mâncarea servită de o firmă de catering din oraş. Printre produsele servite copiilor, s-a aflat şi mămăligă cu brânză telemea produsă la Jibou. Brânza respectivă a fost singurul produs depistat pozitiv la E.coli şi stafilococ - au anunţat, săptămâna trecută, reprezentanţii DSVSA Argeş.

Vă mai recomandăm:

Pericolul ascuns în spatele gustului delicios al afumăturilor. Boala teribilă ce-i ameninţă pe consumatorii înrăiţi

Excesul de curăţenie care ne îmbolnăveşte. Cum ne facem singuri rău crezând că ne protejăm împotriva bolilor

Adevărul despre bicarbonatul de sodiu. Beneficiile, dar şi riscurile fatale ale prafului din bucătărie considerat medicament universal


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite