Un român din Sălaj va răspunde în Spania pentru violarea fostei sale concubine. Individul a fost reţinut în România, unde fugise după agresiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 arestat politie FB Politia rOmana

Un bărbat din Sălaj va răspunde în faţa autorităţilor judiciare spaniole pentru infracţiunea de agresiune sexuală, faptă săvârşită în Spania. Individul şi-a obligat la perversiuni, prin violenţă, fosta concubină, după care s-a întors acasă. Tribunalul Alcazar de San Juan a emis mandat european de arestare pe nume său, iar Curtea de Apel Cluj a dispus predarea individului.

Bărbatul are 38 de ani şi este din comuna sălăjană Hida.  


Faptele de care autortăţile judiciare spaniole îl acuză s-au petrecut pe 12 decembrie 2019, pe când se afla în Spania, iar victimă este fosta sa parteneră, pe care individul a încercat în zadar s-o convingă să reia relaţia.

Pentru că, sătulă de bătăile aplicate de individ, femeia l-a respins categoric, bărbatul a apelat tot la forţă ca să-şi satisfacă poftele. 

„A forţat-o pe persoana vătămată L.C, fosta sa concubină, să meargă în apartamentul său, unde a obligat-o, prin violenţă, să întreţină raporturi sexuale orale şi vaginale”, se arată în cererea formulată de autorităţile judiciare din Spania (www.rolii.ro) cu privire la executarea mandatului european de arestare emis la data de 6 februarie 2020 de către Tribunalul de Primă Instanţă şi Instrucţie nr. 1 din Alcazar de San Juan, Spania.

Mandatul european de arestare a fost emis de către autorităţile judiciare din Spania pe numele românului în vederea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, instanţa naţională neputându-se pronunţa cu privire la vinovăţia sa.

Cinci zile mai târziu, pe 11 februarie 2020, individul, aflat la acea dată în România, a fost reţinut de autorităţile naţionale, iar ulterior, în cazul său a fost  dispusă măsura arestului preventiv.

Pe 19 martie, Curtea de Apel Cluj a dispus predarea individului, aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj către autorităţile judiciare din Spania "ca urmare a emiterii mandatului european de arestare DILIGENCIAS PREVIAS/PROC. ABREVIADO 596/2019, emis la data de 6.02.2020 de către Tribunalul de Primă Instanţă şi Instrucţie nr. 1 din Alcazar de San Juan, Spania". 

Instanţa a menţinut măsura arestării sale preventive până la data de 20 martie 2020, când a început procedura propriu-zisă de predare a românului către autorităţile spaniole. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite