Un bărbat din Jibou a stat timp de 7 ore căţărat într-un copac, de teama unui urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joi dimineaţa, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare Foto: Arhivă
Joi dimineaţa, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare Foto: Arhivă

Un bărbat din Jibou, în vârstă de 67 de ani, ce căuta, miercuri, ciuperci într-o pădure s-a refugiat într-un copac timp de 7 ore, după ce a fost fugărit de un urs. Deoarece se înserase şi nu a ajuns acasă, familia a alertat Poliţia, care a format rapid echipe de căutare.

„La data de 16 iunie, ora 23:40, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj a fost sesizat prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că, tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12:00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că, a încercat, începând de la ora 18:00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde”; potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Astfel că, sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou, s-a stabilit formarea unor echipe de căutare, alcătuite din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scotociri în pădurea din zona localităţii Rona.

Iar joi dimineaţa, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, „în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac”.

„După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare", se arată în comunicatul citat.

Potrivit IPJ Sălaj, persoana în cauză a fost evaluată medical de către un echipaj de ambulanţă, constatându-se că nu a suferit leziuni aşa că s-a întors acasă în siguranţă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite