Protopopul Zalăului a decedat în condiţii suspecte: a fost găsit spânzurat în garajul parohiei

0
0
Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost profesor de religie. FOTO: Arhivă personală
Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost profesor de religie. FOTO: Arhivă personală

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci (43 de ani), a fost găsit spânzurat în garajul casei parohiale în care slujea, în satul Ciumărna. Poliţiştii nu au găsit niciun bilet care să justifice gestul.

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost găsit, luni seara, spânzurat chiar de către tatăl său, şi el preot. Potrivit anchetatorilor, preotul protopop nu a lăsat un bilet care sa justifice gestul. Echipajele medicale ajunse la faţa locului au încercat să-i acorde prim ajutor, însă în ciuda tuturor eforturilor, bărbatul a fost declarat decedat. Apropiaţii preotului spun ca n-ar fi avut probleme financiare sau personale, potrivit Antena 3.

Era căsătorit şi avea doi copii

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost profesor de religie şi preot la Biserica Ortodoxă din Fetindia (comuna Meseşenii de Jos), iar de câţiva ani era preot paroh la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna (comuna Românaşi), relatează Monitorul de Sălaj.

Acum cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit noul protopop al Zalăului, urmându-l astfel în funcţie pe părintele Ştefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani.

Astfel, pe data de 24 mai 2016, Cătălin Lucaci a fost hirotesit de Preasfinţitul Părinte Petroniu, în prezenţa consilierilor eparhiali şi a tuturor preoţilor din Episcopia Sălajului.

Preotul Cătălin Lucaci era căsătorit şi avea doi copii. Era absolvent al Universităţii Teologice din Oradea, iar liceul la terminat la Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai din Zalău.

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite