Sigla USL încaieră PNL-ul şi PSD-ul şi în Sălaj. Liberalii au depus sesizare la BEJ

0
0
Liberalii spun că folosirea siglei USL urmăreşte inducerea în eroare a electoratului
Liberalii spun că folosirea siglei USL urmăreşte inducerea în eroare a electoratului

Filiala Sălaj a Partidului Naţional Liberal a depus luni, 12 mai 2014, o plângere la Biroul Electoral Judeţean, prin care îi acuză pe foştii colegi de alianţă că folosesc fără permisiunea lor sigla USL "în scopul de a induce în eroare electoratul".

Potrivit unui comunicat de presă al PNL Sălaj, în documentul depus la BEJ este sesizat faptul că "PSD-UNPR-PC utilizează semnul electoral şi denumirea alianţei Uniunea Social Liberală – ambele sub forma acronimului USL, fără acordul Partidului Naţional Liberal, partid membru al acestei alianţe, în ciuda poziţiei noastre de opoziţie clară la acest demers. Apreciem că acţiunile de acest fel au scopul de a induce în eroare electoratul cu privire la configuraţia şi orientarea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC".


În sezizarea depusă la sediul BEJ Sălaj, PNL solicită sancţionarea acestor abateri, în special prin înlăturarea materialelor ce conţin trimiteri explicite la USL şi interzicerea Alianţei PSD-UNPR-PC de a utiliza pentru viitor însemnele USL fără acordul PNL. Mai mult, pentru a sublinia legitimitatea acestei sesizări, în plângerea depusă la BEJ se arată că Biroul Electoral Central a admis deja o serie de contestaţii depuse de colegii liberali în 16 judeţe ale ţării– Vaslui, Timiş, Olt, Botoşani, Arad, Argeş, Neamţ, Ilfov, Dâmboviţa, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinţi, Iaşi, Braşov, Caraş-Severin şi Alba.
 

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite