Scandal la o școală din România. Ce primesc elevii de mâncare: „Sunt lături pentru porci 100%, nu mese calde“

0
Publicat:

Prin programul „Masă caldă în școli” le-au fost oferite unor elevi din Sălaj „lături” în loc de alimente, spun revoltați părinții acestora.

Arhiva foto sursa: Costel Crângan
Arhiva foto sursa: Costel Crângan

Firma de catering care aduce mâncarea la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” din Ileanda, județul Sălaj, este acuzată de părinții elevilor că furnizează „lături”, după ce în mâncare a fost găsit un gândac.

Dacă ne-ar lua cineva în seamă ar fi perfect. Efectiv bani aruncaţi! Aşa ceva nu poţi să mănânci. Eu le fac cadou porţia fetiţei mele să o mănânce dânşii. Aşa ceva nu-i dau copilului meu nici moartă. Sunt lături pentru porci 100%, nu mese calde pentru copii”, a spus o mamă, citată de Știrile ProTv.

La Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” din Ileanda 433 de elevi primesc zilnic o masă caldă prin programul guvernamental „Masă caldă în școli”.

Copiii mei nu mănâncă de mult din această mâncare, pentru că într-o zi fetiţei mele i s-a fost rău de la ea și de atunci nici nu vrea să o mai vadă. Da, chiar vrem retragerea acestui serviciu, copiii nu mănâncă de mult aşa ceva! Doar bani aruncați!”, a spus o altă mamă.

Conducerea școlii, arată sursa citată, deși are cunoștință de nemulțumirile părinților, nu a făcut nimic. Mai mult, ar fi încercat să acopere tot acest scandal. 

Și elevii din comuna Roșia Montană au primit,în luna martie, prin programul „Masa caldă în școli”, pâine cu mucegai din partea furnizorului. Situația a fost dezvăluită de viceprimarul comunei, Vasile Morariu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite