Pâine cu mucegai în meniul elevilor din Roșia Montană, prin programul „Masa caldă în școli”

0
Publicat:

Elevii din comuna Roșia Montană au primit, luni, prin programul „Masa caldă în școli”, pâine cu mucegai din partea furnizorului. Situația a fost dezvăluită de viceprimarul comunei, Vasile Morariu.

Pâine cu mucegai pentru elevii din Roșia Montană FOTO Vasile Morariu
Pâine cu mucegai pentru elevii din Roșia Montană FOTO Vasile Morariu

Viceprimarul a declarat că a vorbit la telefon cu furnizorul, care este din orașul Abrud, care i-a comunicat viceprimarului că el cumpără pâinea, nu o produce. Pe lângă pâine, elevii au primit și câte un șnițel, în legătură cu care nu au fost probleme, mai afirmă viceprimarul.

Domnule N. S., dacă ați fost norocos și ați participat singur, ați și câștigat licitația pentru a aduce hrană caldă la copii, la trei zile după ce ați început, ne aduceți pâinea rămasă de la Crăciun, azi s-a găsit pâine înflorită. Eu știu că am mai pățit personal cu dumneavoastră, este a doua oară, de aceea am făcut-o public, fiindcă la dumneavoastră văd că este obicei.

Ca reprezentant al autorităților locale nu îmi permit ca copiii să mănânce pâine înflorită. atâta timp cât v-ați angajat într-o treabă vă rog frumos să o respectați cum se cuvine!”, a transmis Vasile Morariu.

Masa caldă pentru elevii din Roșia Montană este furnizată de o societate care administrează și o pensiune în orașul Abrud. Reprezentatul firmei respective nu a transmis deocamdată un punct de vedere legat de situația semnalată de viceprimar.

Referitor la mâncarea pe care o distribuie, gustați-o să vedeți ce gust are. Eu mai bine le bag mâncare în ghiozdan, decât să ajung cu ei pe la spital. Fără supărare dar e bătaie de joc, mai ales că se dă la copii”, a comentat un părinte la postarea viceprimarului.

„Mi se pare normal să anunțați instituțiile statului abilitate să ia măsuri și să facă un control la restaurantul de unde se livrează mâncarea!”, a transmis un alt părinte din Roșia Montană.

Guvernul a aprobat în noiembrie 2022 sumele ce sun alocate unităților de învățământ incluse în programul-pilot „Masa caldă în școli”. Prin intermediul acestuia, elevi și preșcolari din 450 de școli și grădinițe primesc suport alimentar. În Alba, sunt 13 unități care au fost incluse în program.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite