Reţeta inedită de varză umplută cu carne. Cum faci preparatul spectaculos cu care îţi vei impresiona invitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varza umplută cu carne este un preparat spectaculos, pentru realizarea căruia aveţi nevoie de aceleaşi ingrediente ca pentru sarmale.

Pentru a obţine acest preparat, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o căpăţână de varză creaţă, carne de porc mai grasă, o bucată de slănină afumată, supă de oase, o ceaşcă de orez fiert, ceapă, două ouă, boia dulce, sare, piper, frunze de dafin, mărar verde, mărar şi cimbru uscat, suc de roşii.

Gastronomul sălăjean Mircea Groza recomandă să alegem cu grijă varza necesară realizării acestui preparat şi să ne orientăm către varza creaţa, care să nu fie îndesată, ci să aibă frunzele cât mai desfăcute. În plus, spune el, acest soi de varză are un gust mai dulce decât cel al verzei albe, un miros aparte şi o textură mai fragedă.
Începeţi prin a pregăti umplutura de carne, după modelul celei pe care o folosiţi pentru sarmale.

Tocaţi carnea de porc, împreună cu o bucată de slănină afumată. Tocaţi mărunt o ceapă, rumeniţi-o uşor într-o lingură de untură, apoi adăugaţi-o cu carnea tocată şi căliţi încă puţin. Condimentaţi cu sare, piper, cimbru uscat, pastă de ardei sau boia dulce. Amestecaţi încă puţin, apoi luaţi de pe foc şi adăugaţi o ceaşcă de orez fier separat, mărar verde din abundenţă, un ou sau chiar două, cât să se lege carnea.

varza indesata cu carne foto mircea groza
varza indesata cu carne foto mircea groza

Spălaţi bine căpăţâna de varză, având grijă să nu se rupă frunzele; desfaceţi-le una câte una, ca pe o floare, astfel încât să rămână prinse de cotor. Introduceţi amestecul de carne printre frunze, începând de la mijloc înspre margini, apoi strângeţi bine varza şi legaţi căpăţâna de jur-împrejur cu o aţă mai groasă.

varza indesata cu carne foto mircea groza

Aşezaţi-o apoi într-o oală mai adâncă, acoperiţi cu supă de oase, o crenguţă de mărar uscat şi una de cimbru, o frunză de dafin, câteva boabe de piper şi un pahar de suc de roşii. Acoperiţi oala cu un capac şi o băgaţi în cuptor pentru circa o oră, după care îndepărtaţi capacul şi o mai lăsaţi să se gătească până frunzele capătă o culoare arămie.

varza indesata cu carne foto mircea groza

Când atât varza, cât şi carnea sunt gătite, scoateţi cu grijă căpăţâna din oală, aşezaţi-o pe o farfurie, tăiaţi aţa şi preparatul în bucăţi potrivite. Acest fel de mâncare se serveşte atât cald, cât şi rece, alături de o lingură generoasă de smântână.
Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Cea mai gustoasă ciorbă cu carne de viţel. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un preparat plin de savoare

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite