Preparatul care te pune pe picioare după beţie. Cum faci o gustoasă mâncare anti-mahmureală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătăria românească nu duce lipsă de preparate care te pot ajuta să îţi revii mai repede şi mai uşor din starea de mahmureală.

O mâncare acră, o salată de varză murată ori o cană cu zeamă de varză sunt doar câteva dintre cele mai potrivite remedii antimahmureală. Din prima categorie, gastronomul sălăjean Mircea Groza propune varza murată cu carne de găină.

Ingrediente: o găină de casă, o căpăţână de varză murată, ceapă, roşii, ardei, usturoi, chimen, sare, piper, boia dulce, mărar verde.

Porţionaţi găina în bucăţi potrivite, iar grăsimea o tăiaţi mărunt, apoi o puneţi într-o cratiţă să se topească. Scoateţi jumările, iar în untura rămasă căliţi la foc mic ceapa tocată mărunt. Când ceapa capătă o culoare sticloasă, adăugaţi bucăţile de carne sărate şi piperate în prealabil şi prăjiţi-le pe toate părţile. Adăugaţi o linguriţă de chimen măcinat, trei căţei de usturoi pisat şi o linguriţă de boia dulce, după care turnaţi apă caldă, cât să acopere cam trei sferturi din carne. Lăsaţi să fiarbă.

Imagine indisponibilă

Când carnea este gătită pe jumătate, puneţi şi ardeiul tocat mărunt, roşiile pe care le-aţi opărit înainte, le-aţi curăţat de pieliţă şi le-aţi tăiat cuburi şi varza tăiată fidea (dacă vi se pare că varza este prea acră, lăsaţi-o să stea puţin în apă rece). Continuaţi să fierbeţi la foc mic. Când este gata, adăugaţi piper şi o mână de mărar verde tocat.
Serviţi cu smântână.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum alegem cele mai gustoase vinete şi cum le pregătim pentru iarnă. Secretele unui cunoscut gastronom român

Mic dejun gustos cu ouă. Trei reţete simple şi rapide pentru toată familia

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite