O vulpe a adus la disperare o familie din Jibou. Unde și-a făcut culcuș animalul sălbatic

0
Publicat:

 O familie din Jibou a ajuns la disperare după ce o vulpe și-a făcut culcuș chiar pe terasa casei. Oricât au încercat să o alunge, oamenii nu au reușit. Vulpea s-a întors de fiecare dată și nu dă semne că ar părăsi noua „locuință”.

Roșcata nu se dă plecată din noua locuință FOTO Shutterstock
Roșcata nu se dă plecată din noua locuință FOTO Shutterstock

Conform publicației Sălajul Liber, casa familiei este situată în centrul orașului Jibou, aproape de Spitalul Orășenesc. Nimeni nu știe cum a ajuns animalul sălbatic în buricul târgului, însă un lucru este cert. Vulpea vine în fiecare seară pentru a înnopta pe terasă.

Oamenii spun că aceasta dorame printre hainele de pe terasă și, de multe ori, mănâncă din alimentele pe care le găsește acolo. Deși, familia a încercat să o gonească, vulpea nu se dă plecată. De fiecare dată, s-a întors la culcușul de pe terasă. În ulrtimă instanță, văzând că nu ajung la niciun rezultat, oamenii au cerut ajutorul primăriei. Deoarece nu este de competența lor, pe 15 decembrie, autoritățile locale din Jibou au cerut ajutorul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Blidaru, pentru a prinde animalul sălbatic și a-l duce înapoi în pădure, arată sursa citată.

Orașul din România invadat de sălbăticiuni. Vulpile au devenit prezențe obișnuite pe străzi | VIDEO

Animalele sălbatice își fac apariția tot mai des în Hunedoara. Vulpile, mistreții și căprioarele pot fi văzute în fostele zone industriale de la marginea municipiului, iar uneori ajung pe străzile din centru.

Mai mulți localnici din Hunedoara au povestit că au avut parte de întâlniri mai puțin obișnuite pe străzile municipiului.

Animale sălbatice în Hunedoara

Le-au ieșit în cale vulpi, arici și chiar porci mistreți. Unii susțin că au reclamat prezența unor vulpi pe străzile din Hunedoara autorităților locale și le-au cerut acestora să ia măsuri, pentru că animalele sălbatice ar putea fi purtătoare de boli.

Alți hunedoreni s-au arătat surprinși, dar încântați la vederea sălbăticiunilor. Unii au reușit să le fotografieze.  

„Am văzut două vulpi în zona fostului Centru de proiectare al combinatului și au intrat și pe străzile din jur. Le-am văzut de cel puțin două ori, au fost observate și de vecini. Am sesizat primăria. O să se umple orașul de animale sălbatice, purtătoare de boli pentru că autoritățile nu fac nimic”, este de părere o localnică.  

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite