Mioriţa în variantă contemporană: un cioban ucis cu lovitori de bâtă şi altul băgat în comă de un coleg de la stână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei erau ciobani la un localnic din Cliţ FOTO Arhivă
Cei trei erau ciobani la un localnic din Cliţ FOTO Arhivă

O crimă înfiorătoare s-a petrecut în acest weekend în localitatea sălăjeană Cliţ, comuna Băbeni. Un cioban ce avea grijă de o turmă de oi a unui localnic şi-a atacat cu bâta cei doi colegi de breaslă ce dormeau în coliba de lângă stână. Pe unul l-a desfigurat, efectiv, în bătaie, omorându-l pe loc, în timp ce pe celălalt la băgat în comă profundă.

Potrivit procurorului Pompilia Stana, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal Sălaj, teribila crimă s-a petrecut vineri, 1 martie, în jurul orei 22.00. Din primele cercetări, rezultă că tragicul eveniment ar fi avut loc pe fondul unor neînţelegeri mai vechi dintre cei patru ciobani care aveau grijă de oile unui localnic, dar şi din cauza consumului de alcool. Vineri seara, la stână au fost, se pare, doar trei dintre cei patru ciobani. După ce şi-au terminat treaba, cei trei s-au dus să se culce – doi dintre ei într-o colibă de la stână, iar al treilea – agresorul – pe nişte baloţi de paie de afară. La un moment dat, se pare că acesta s-a trezit, a luat o bâtă şi a intrat cu ea în coliba în care dormeau ceilalţi doi şi a dat cu ea, la nimereală, în bieţii ciobani. Pe unul dintre ei l-a desfigurat omorându-l pe loc, celălalt scăpând, deoacamdată, cu viaţă. El este, însă, în comă, cu şanse reduse de supravieţuire.


Potrivit procurorului Pompilia Stana, agresorul a fost reţinut imediat de poliţişti, duminică fiind prezentat completului de permanenţă din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite