Imobil de patrimoniu ajuns în stare deplorabilă. Autorităţile vor să îl reabiliteze cu aproape 2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani de amânări şi indiferenţă, timp în care clădirea de patrimoniu din centrul oraşului a ajuns într-o stare deplorabilă, autorităţile au decis să aloce bani pentru a-i da o nouă faţă.

Imobilul de pe strada Unirii, nr. 15, cunoscut drept Clădirea Albastră, va fi reabilitat printr-o investiţie în valoare de aproape 1,8 milioane de lei. În acest sens, consilierii locali au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei amintite, achivalentul a peste 387.000 de euro, pentru documentaţia de avizare a lucrării de reabilitare. Intervenţiile ce urmează a fi executate vizează refacerea exterioară a clădirii, instalaţii electrice, sanitare, de canalizare, termice şi de ventilaţie, montarea de instalaţii detecţie incendiu, a unui boiler şi a unei centrale termice pe gaz.

Durata de execuţie a lucrărilor a fost estimată la 24 de luni.

Clădirea Albastră găzduieşte, în prezent, sediul PSD Sălaj, precum şi birourile parlamentare ale senatorului Gheorghe Pop şi deputatului Iuliu Nosa. Autorităţile vor să transforme imobilul într-o casă de ceremonii pentru căsătorii. Lăsată în paragină în ultimii ani, construcţia reprezintă un real pericol pentru trecători, deloc puţine fiind situaţiile în care bucăţi de tencuială s-au prăbuşit pe trotuar.

Vă mai recomandăm:

Performanţă răsplătită cu bani. Topul şcolilor în funcţie de sumele primite de olimpici

Primăria Zalău vrea mai multe locuri de muncă în oraş. Strategia cu care îşi propune să îi atragă pe investitori

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite