FOTO Zălăuanii au venit cu miile să ia Lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Veniţi de luaţi lumină!". Este îndemnul la care au răspuns miile de zălăuani care au umplut până la refuz Catedrala Episcopală Sfânta Vineri din Zalău, dar şi curtea şi împrejurimile, pentru a asista la cea mai importantă slujbă de peste an.

Chiar dacă reprezentanţii Episcopiei au decis să nu facă, anul acesta, demersurile pentru a aduce Sfânta Lumină a Învierii de la Ierusalim, zălăuanii au venit în număr foarte mare să ia parte la slujba din noaptea de Paşti. Numai la Catedrala Episcopală "Înălţarea Domnului" (Sfânta Vineri, cum este ea cunoscută), au participat la slujbă câteva mii bune de credincioşi, care au profitat şi de vremea bună - fără ploaie şi cu temperaturi rezonabile - aducându-i acolo chiar şi pe cei mici.


Slujba Învierii Domnului a fost săvârşită dă Preasfinţitul Părinte Petroniu, episcopul Sălajului, alături de părinţii slujitori ai catedralei. După săvârşirea slujbei utreniei învierii a fost citit, potrivit rânduielilor bisericeşti, cuvântul de învăţătură al Sfântului Ioan Gură de Aur. Toţi credincioşii care au participat la slujbă au primit la final câte un pahar cu paşti, pentru acest an fiind pregătite, potrivit reprezentanţilor Episcopiei Sălajului, aproximativ 10.000 de pahare.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite