FOTO Un an de la tragedia de pe strada Industriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei tineri şi-au pierdut viaţa în acel accident FOTO Olimpia Man
Trei tineri şi-au pierdut viaţa în acel accident FOTO Olimpia Man

În această noapte s-a împlinit un an de la teribilul accident petrecut pe strada Industriei din Zalău (în spatele fabricii Michelin), în care trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani şi-au pierdut viaţa, alţi doi fiind grav răniţi.

Trei familii din Zalău sunt într-un doliu cumplit de exact un an, după ce un tragic accident i-a luat din rândul lor pe Alin Manoilă, în vârstă de 22 de ani, Dan Didă, de numai 20 de ani (împliniţi chiar de Crăciun – în 24 decembrie), şi Bogdan Petric, tot de 20 de ani. Sunt tinerii morţi în spatele fabricii Michelin, aflaţi în maşina condusă de Alin Manoilă care a intrat sub un tir parcat înafara părţii carosabile. Cristian Cigher şi Ionuţ Breban, ceilalţi doi tineri aflaţi în maşină, pe bancheta din spate, au scăpat cu viaţă, după mai multe luni grele de spitalizare.

Cei care au ajuns acolo imediat după accident povestesc că maşina intrase aproape în întregime sub tir. Potrivit declaraţiilor primite la acea vreme de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, accidentul s-ar fi petrecut din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, carosabilul fiind îngheţat, motiv pentru care firma care se ocupa şi atunci de întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, SC Citadin SRL, a fost amendată cu 1.470 de lei pentru nerăspandirea materialului antiderapant pentru combaterea poleiului pe strada respectivă.

Mai târziu s-a stabilit că la tragedie a contribuit şi faptul că tănărul de la volan băuse bine înainte, alcoolemia sa depăşind valoarea de 1 g/l.

"A fost un an greu", povesteşte, încă vizibil afectat de tragedie, comisarul de poliţie Constantin Didă, tatăl unui dintre tinerii care şi-au găsit sfârşitul în acel teribil accident. Dan, fiul său, abia împlinise 20 de ani, şi în acea seară ieşise în oraş cu prietenii săi. A avut ghinionul să stea pe scaunul din dreapta faţă, nu degeaba numit şi "scaunul mortului"...

Comisarul spune că trebuie făcut mai mult pentru a preveni astfel de tragedii. "Trebuie amplificate campaniile de prevenire în rândul tinerilor de 18 - 20 de ani. Graba şi euforia lor de a obţine permisul nu are niciun rost. Trebuie să înţeleagă şi părinţii că nu e nicio grabă şi că ar fi bine ca să-şi lase copiii să-şi i-a permisul după împlinirea vârstei de 20 de ani. Pentru că, vedeţi, din aproximativ 3.000 de oameni câţi au murit anul trecut în accidente rutiere, peste 60 la sută sunt tineri sub 24 de ani", explică poliţistul.

Pledoaria sa pentru creşterea vârstei la care tinerii îşi pot lua permisul de conducere nu este susţinută, din păcate, şi de oficialii de la Bucureşti, care au anunţat că pregătesc un proiect de lege prin care această vârstă să fie redusă.
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite