FOTO Botanistul Casei Regale a Marii Britanii: „Mierea din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume!“. Cum este promovat „aurul dulce“ al României
0
O întreprindere socială de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, lansează un produs manifest, pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpărarea de produse româneşti şi susţinerea micilor producători locali, la recomandarea botanistului Casei Regale a Marii Britanii, care apreciază că mierea din Transilvania este cea mai bună miere din lume.
ÎIntreprinderea socială deschisă la Valcău de Jos, în 2010, de către Fundaţia Agapis, lansează produsul manifest ”Mierea - sărbătoarea gustului”, gândit ca o invitaţie lansată consumatorilor români de a cumpăra miere autohtonă, de o calitate net superioară celei de import.
Directorul fundaţiei, Alin Prunean, recunoaşte că ideea îi aparţine botanistului Casei regale a Marii Britanii, John Akeroyd, pe care l-a întâlnit la Festivalul Florilor de Câmp Europene de anul acesta, de la Viscri, organizat de Fundaţia Adept Transilvania. Englezul a povestit cu aceasta ocazie cu Alin Prunean, preşedintele Fundaţiei Agapis, despre mierea din Transilvania, despre care Akeroyd a spus ca este, probabil, cea mai bună miere din lume, datorită biodiversităţii extraordinare de plante de aici şi i-a recomandat sălăjanului pasionat de apicultură să o scoată din anonimat, aceasta fiind aurul dulce al României, necunoscut şi nepretuit la adevărata lui valoare.
În urma acestei discuţii, Alin Prunean a hotârat să scoată pe piaţă un produs manifest pe care îl avea de multa vreme în minte: ”Mierea – sărbătoare a gustului”, pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpărarea de produse româneşti şi susţinerea micilor producători locali.
Produsul manifest ”Mierea – sărbătoare a gustului“ cuprinde: O gamă de 8 mixuri gourmet, prin care se pune în evidenţă una dintre cele mai importante proprietăţi ale mierii autentice: aceea de a amplifica şi conserva perfect gustul şi efectele condimentelor sau fructelor ( din gama terapeutică, miere cu polen şi propolis, miere cu nucă şi propolis, miere cu prune uscate şi din gama delicatese miere cu cafea, miere cu cacao, miere cu chimen, miere cu anason stelat, miere cu scorţisoară. Toate în borcane de 45g/50g de grame). Şi un ambalaj manifest, care cuprinde un îndemn la consumul de miere românescă autentică, afirmaţia lui Jonh Akeroyd, care susţine că mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume, plus o recomandare specială, îndemn la a cumpăra produs românesc şi la a susţine micii producători locali: “Arta de a dărui începe prin a cumpăra de la tine de acasă, de la ai tăi!“. Un astfel de produs manifest costă 49 de lei şi poate fi cumpărat de pe magazinul online www.miere.sanatate-dulce.ro (un proiect al întreprinderii sociale Valea Barcaului SRL, care aparţine Fundaţiei Agapis).
Fundaţia Agapis a deschis intreprinderea socială de la Valcău din Jos printr-un proiect câştigat în cadrul unui concurs organizat de Ministerul Muncii. Acolo sunt ambalate şi iau drumul Europei produse apicole (miere în diverse combinaţii, unele de-a dreptul exotice) şi fructe uscate (prune uscate umplute cu sâmburi de nucă). Intreprinderea are în portofoliu şi cel mai exclusivist produs din Europa: The Art of DAR (miere cu hribi de pădure într-un ambalaj unic în lume) iar la sfârşitul acestui an va lansa proiectul Transylvania Gift – dedicat micilor producători din Transilvania, produselor şi poveştilor acestora – proiect îndemn la consum de produs românesc!
Citeşte şi FOTO Albinele, „afacerea“ dulce care schimbă vieţi
Alin Prunean, omul care şi-a împins satul natal în Europa
Mierea şi fructele uscate din Sălaj, promovate la cel mai mare târg de profil din Marea Britanie






