Firmă trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la 1,4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii vorbesc despre 85 de facturi fiscale fictive FOTO Arhivă
Procurorii vorbesc despre 85 de facturi fiscale fictive FOTO Arhivă

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată încă doi inculpaţi, unul dintre ei fiind administrator al societăţii comerciale în cauză.

Procurorii sălăjeni au trimis în judecată firma Dumitrana Prod SRL, pe motiv că în perioada 2010-2013, a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive în baza a 85 de facturi fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de aproape 1,4 milioane de lei, constând în TVA şi impozit pe profit.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi administratorul companiei, Dumitru Perşe, pentru aceeaşi infracţiune, întrucât, susţin anchetatorii, în perioada 2010-2012, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii SC Dumitrana Prod SRL, cheltuieli fictive, în baza unui număr de 75 de facturi fiscale. În aceste fel a prejudiciat statul cu 1,36 milioane de lei.

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Kovacs Ferenc, este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, întrucât în perioada iulie 2011-octombrie 2011, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întocmit opt facturi fictive, pe care i le-a înmânat lui Perşe, pentru a înregistra în contabilitatea societăţii Dumitrana Prod cheltuieli fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În urma înregistrării în contabilitatea societăţii a celor opt facturi fiscale, spun procurorii, bugetul statului a suferit un prejudiciu de peste 760.000 de lei.

Dosarul se află pe masa magistraţilor Tribunalului Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Evaziune de peste 86.000 de lei cu facturi fictive. Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată

Cum a reuşit administratorul unei firme de construcţii să fenteze statul cu peste 170.000 de lei

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite