Filmul „Ursul”, vedeta de la TIFF, se vede astăzi, gratuit, pe platoul din centrul Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii din Zalău vor putea viziona în această seară, gratuit, filmul românesc „Ursul”, una dintre cele mai apreciate pelicule de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Ieri seară, publicul din Zalău s-a bucurat de un al film, Morgen, care a a fost proiectat în amfiteatrul castrului roman de la Porolissum.

Caravana Filmelor TIFF 2011, eveniment susţinut de compania TenarisSilcotub, sponsor TIFF de 5 ani, a fost inaugurată ieri seară într-un loc cu totul special - Complexul Arheologic Porolissum, un uriaş muzeu în aer liber şi un reper al Sălajului ca obiectiv turistic de interes local şi regional. În amfiteatrul vechii aşezări romane a fost proiectat, de la ora 21.30, filmul românesc Morgen (2010, regia Marian Crişan), câştigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun lung-metraj la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (3-12 iunie 2011, Cluj-Napoca).

„Astăzi, de la ora 21.30, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, va avea loc în Piaţa 1 Decembrie din Zalău, proiecţia filmului Ursul, comedia anului 2011, în regia lui Dan Chişu, filmul cu cei mai mulţi spectatori la o proiecţie în aer liber la ediţia TIFF din acest an”, se arată într-un comunicat al Primăriei Zalău.

În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, spectatorii se vor muta în sala Porolissum din cadrul Consiliului Judeţean din Zalău (Piaţa 1 Decembrie 1918 nr.12).

Despre circari şi vânători

Ursul : România, 2011, regia Dan Chişu, comedie, 83 min

Din distribuţie: Şerban Pavlu, Claudiu Bleonţ, Magda Catone, Mihai Constantin

Ursul este un road-movie plasat în România anilor '90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.
Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toti cei ce le ies în cale fac din Ursul comedia românească a anului 2011.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite