Tânără infectată cu HIV, obligată să se prostitueze. Apelul procurorilor către cei care i-au fost clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost umilită şi ameninţată FOTO Arhivă
Tânăra a fost umilită şi ameninţată FOTO Arhivă

Trei persoane au fost reţinute de către procurorii DIICOT Sălaj, acuzaţi fiind că au obligat o tânără diagnosticată cu HIV să se prostitueze.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus luni, 16 martie, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P.M.R., P.M.M. şi P.E.B., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Conform sursei citate, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, inculpatii P.M.R., P.M.M. şi P.E.B. au determinat o victimă de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze, în diferite locaţii de pe raza judeţului Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV.
"Inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare. Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei", spun anchetatorii.

Astfel, tânăra a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei şi 200 lei pentru o oră, iar în situaţia deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpaţi.

Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18 mai 2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

Plasată în carantină pentru coronavirus

În 15 martie 2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpaţilor, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus. Întrucât victima a intrat în contact cu foarte mulţi bărbaţi într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua şi o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV.
Persoanele care au cunoştinţă cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi să efectueze de urgenţă analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV.

Oamenii legii au efectuat duminică, 15 martie, o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, în urma căreia au fost ridicate şapte telefoane mobile, şapte cartele telefonice, mai multe înscrisuri şi fotografii, un card bancar şi suma de 850 de lei. În cursul zilei de 16 martie, cei trei inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB şi IJJ Sălaj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Mai puteţi citi:

Bebeluş vândut de propria mamă. Cum a încercat un bărbat de 54 de ani să cumpere un nou-născut

Condamnare pentru femeia care şi-a obligat nepotul de 8 ani să se masturbeze în faţa camerei de filmat. Cruzimea cu care era tratat minorul

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite