Cum se circulă în Sălaj în secolul 21: peste 140 de kilometri de drum judeţean n-au văzut niciodată asfaltul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 20 la sută din lungimea totală a reţelei de drumuri judeţene din Sălaj nu a văzut niciodată asfaltul. Vorbim de drumuri cu pavaj, pietruite sau chiar drumuri de pământ.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, reţeaua de drumuri judeţene are o lungime totală de 632,18 kilometri. Din această lungime,  42,3 kilometri sunt cu asfalt tip beton, 32,2 kilometri sunt cu beton ciment, iar 414 kilometri de drum judeţean au îmbrăcăminţi asfaltice.


Rămân, însă,  140 de kilometri de drum judeţean care n-au văzut nicioadată asfaltul. 5,2 kilometri sunt cu pavaj, 135,4 kilometri sunt pietruiţi, iar 3 kilometri sunt drumuri de pământ - DJ 109 P Camăr - limită cu judeţul Satu Mare.


Chiar dacă starea drumurilor judeţene este departe de a fi mulţumitoare, trebuie remarcat, totuşi, că în ultimii ani s-au făcut progrese semnificative, reprezentate de două proiecte mari de reabilitare prin fonduri europene. Este vorba despre drumul judeţean Crasna – Ciucea – Vârşolţ, inaugurat în 2011, şi după DJ 108A, inaugurat în 2013.


”În acest an s-a modernizat drumul pietruit DJ 110 E între localităţile Nuşfalău şi Plopiş, unde s-a asfaltat pe o lungime de 10 km, şi tot în acest an va începe modernizarea (asfaltarea) tronsonului Plopiş-Făgetu, 8 kilometri,  din acelaşi drum”, completează reprezentanţii Consiliului Judeţean.


Recent au fost modernizate şi  DJ 109 P Cerâşa – Cosniciu, pe o lungime de 4 kilometri, şi DJ 109 Draju – limită cu judeţul Cluj, pe o lungime de 4,5 kilometri.  

Citeşte şi Cum arată cele mai proaste drumuri din Sălaj: unele n-au văzut niciodată asfaltul, altele sunt plombate anual, dar degeaba

Opoziţia prinde glas în Consiliul Judeţean Sălaj

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri