Opoziţia prinde glas în Consiliul Judeţean Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au avut vineri şedinţa ordinară din luna august
Consilierii judeţeni au avut vineri şedinţa ordinară din luna august

Atmosfera din Consiliul Local Zalău, unde proiectele de hotărâre sunt, de regulă, intens disputate şi discutate de consilieri în şedinţe, pare să-i fi molipsit şi pe consilierii judeţeni, care s-au apucat, dintr-o dată, să aibă comentarii pe marginea proiectelor de hotărâri.

Alianţa dintre PDL şi PNL pare să le fi dat curaj consilierilor celor două partide, care au început să îşi exprime punctele de vedere, uneori adverse, în şedinteţe de consiliu judeţean. S-a întâmplat pentru prima dată vineri, 22 august, startul fiind dat de consilierul judeţean PNL Livia Chende. ”Am discutat în alianţă  şi vom fi extrem de atenţi la felul în care se repartizează fondurile Consiliul Judeţean pentru proiectele de investiţii ale comunelor”. Angajată a Companiei de Apă Someş Cluj - Sucursala Zalău, Livia Chende s-a referit în special la proiectele de alimentare cu apă şi canalizare care, în opinia sa, nu ţin cont de anumite criterii, în special de cel legat de număr de locuitori, şi se ajunge, astfel, în situaţia ca localităţi mici să aibă aceste utilităţi, în timp ce altele mari – iar Chende a dat exemplul Nuşfalăului, a Hidei şi a localităţii Ileanda – rămân blocate în condiţiile secolelor trecute.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj Csoka Tiberiu a explicat, însă, că instituţia nu are nici un cuvânt de spus în privinţa selectării acestor proiecte atunci când ele au ca sursă de finanţare fonduri europene sau de la bugetul de stat şi a făcut trimitere, astfel, la necesitatea descentralizării. ”În proiectele cu finanţare europeană, Consiliul Judeţean Sălaj dă jumătate din cofinanţarea care le revine primăriilor. Cred că suntem singurii din ţară care dăm, de opt ani, la toate cele 61 de unităţi administrative, indiferent de culoarea politică a primarului”, a declarat, vizibil iritat, Csoka.


Democrat - liberalii din Consiliul Judeţean au continuat disputa ridicând probleme legate de drumuri şi de finanţările care se dau (sau nu se dau) pentru repararea şi reabilitarea lor. Cel mai vocal a fost Gheorghe Lup, care a întrebat, printre altele, de ce în ianuarie reabilitarea drumului judeţean Nuşfalău – Sîg – Vânători era o prioritate declarată de Executivul Consiliului Judeţean, iar acum se rectivică negativ proiectul pentru acest buget.


Nici  cei trei consilieri PP-DD nu s-au lăsat mai prejos. După principiul ”tace şi face”, ei s-au abţinut de la comentarii, dar au făcut acelaşi lucru şi când a venit timpul să voteze, în special proiectele care vizau reabilitări de drumuri.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite