Cum arată cele mai proaste drumuri din Sălaj: unele n-au văzut niciodată asfaltul, altele sunt plombate anual, dar degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţ s-a investit foarte mult în ultima perioadă, o discuţie cu reprezentanţii transportatorilor şi cu şoferii din judeţ scoate imediat la iveală că sunt drumuri, în special judeţene, pe care e bine să le ocoleşti dacă vrei să nu treci, în fiecare săptămână, pe la mecanic.

Un astfel de drum este, potrivit lui Radu Cotârţă, şef de coloană la o importantă firmă de transport persoane din judeţ, ale cărei maşini bat, zilnic, judeţul pe toate traselele, drumul judeţean 191 D Nuşfalău - Valcău de Jos - Fizeş - Sîg. "Este dezastru acolo. Este un drum impracticabil. Vai de capul - mai bine zis de roţile - maşinilor care trec pe acolo. Noi lunar băgăm maşinile în revizie", spune şeful de coloană.

Un alt drum de coşmar din judeţ este DJ 110 E Nuşfalău - Plopiş - Făget. "Se rup, efectiv, maşinile, mai ales dincolo de Nuşfalău, unde ducem în fiecare zi mii de oameni la fabrica din zonă", explică Cotârţă.

De cealaltă parte, reprezentnaţii Consiliului Judeţean, cei ce administrează aceste drumuri, spun că pe unele dintre drumurile respective se intervine periodic, cu plombări, şi susţin că, prin urmare, situaţia nu ar fi chiar atât de rea. Cel puţin nu pe DJ  191 D Nuşfalău - Valcău de Jos - Fizeş - Sîg, unde pe unele porţiuni s-au făcut plombări anul trecut, iar pe altele în cursul acestui an. În privinţa celuilalt drum arătat cu degetul de transportatori, repezentanţii Consiliului Judeţean spun că şi acesta este practicabil, în măsura în care un drum pietruit, care n-a văzut niciodată asfaltul, poate fi numit practicabil. Oficialii ne asigură, însă, că acea porţiune nu va mai arăta mult timp aşa, întrucât este prinsă într-un proiect de reabilitare şi asfaltare finanţat prin Ordonanţa 28.

Emil Ardelean, preşedintele Sindicatului Şoferilor din Sălaj, se plânge şi de un alt drum, aflat în plin proces de reabilitare: DN 1 H, tronsonul Zalău - Şimleu Silvaniei - Aleşd. Sindicalistul spune că se lucrează cu încetinitorul. "E batjocură curată. La ora 3, nu mai lucrează nimeni, pe când pe drumul către Jibou se lucrează până la 7 seara şi chiar şi în weekend. În plus, poliţiştii stau la pândă să ia permise. Eu nu zic că nu au şi ei dreptate, dar e un chin să treci pe acolo", spune el.

Mircea Crişan, şeful Secţiei Sălaj a Copmaniei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spune, însă, că este mulţumit de ritmul în care firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumului respectiv, UMB Spedition, munceşte şi spune că în maximum două luni drumul va fi gata pentru recepţie.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite