Cum pregăteşti deliciosul orez cu carne de curcan. Reţeta pe care trebuie să o încerci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simplu, cu legume ori cu carne, orezul este unul dintre ingredientele de bază în multe preparate extrem de gustoase.

Pilaful este un fel de mâncare ieftin, dar şi foarte delicios atât în combinaţie cu legumele, cât şi cu carnea. Varianta realizată după reţeta gastronomului sălăjean Mircea Groza vă va garanta un preparat savuros, pe care o puteţi găti în orice sezon.

Ingrediente: o pulpă de curcan, dezosată, o ceapă mare, un ardei roşu, un morcov, o cană cu orez, apă, sare, piper, ulei.

Tăiaţi carnea în bucăţi mici şi puneţi-le într-o cratiţă cu ulei, să se rumenească pe toate părţile. Adăugaţi apoi ceapa tocată şi după ce se căleşte uşor, completaţi cu morcovul dat pe răzătoarea mare, o lingură de pastă de ardei sau una de boia dulce. Condimentaţi cu sare şi piper, după care stingeţi totul cu puţină apă caldă şi lăsaţi să fiarbă la foc domol. Puneţi şi ardeiul roşu tăiat în bucăţi mari. Când carnea s-a gătit, adăugaţi orezul, amestecaţi uşor, apoi turnaţi trei căni de apă caldă sau de supă făcută pe osul de la pulpă.

Imagine indisponibilă

În momentul în care mâncarea începe să fiarbă, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să clocotească în continuare. După circa 15 minute, luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi să se odihnească. Pe timpul verii, serviţi preparatul cu salată de roşii cu ceapă ori cu salată de castraveţi şi ardei, iar iarnă puneţi alături murăturile preferate.

În loc de carne de curcan puteţi folosi carne de pui, găină sau raţă.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta ciorbei de mazăre cu carne. Se prepară uşor şi are un gust desăvârşit

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite