Cum faci mâncarea de carne cu păsat. Reţeta unui preparat din bucătăria bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carne cu păsat FOTO Mircea Groza
Carne cu păsat FOTO Mircea Groza

Mâncarea de carne cu păsat este gustoasă şi săţioasă şi vă va aminti de gustul copilăriei, de savoarea preparatelor pe care le gătea bunica. Reţeta ne este oferită de către gastronomul sălăjean Mircea Groza.

Ingrediente: carne slabă fără os, ceapă, ardei roşu, o farfurie cu păsat, ulei, sare, boia dulce.

Începeţi prin a tăia carne cuburi. Curăţaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, după care o puneţi la călit într-o cratiţă cu ulei, presărând puţină sare ca să se înmoaie. Tocaţi şi ardeiul, adăugaţi-l peste ceapă, amestecaţi şi lăsaţi să se călească uşor.

Adăugaţi şi carnea, cât să îşi schimbe culoarea, apoi acoperiţi cu apă caldă şi o lingură de boia dulce şi sare după gust. Lăsaţi să se gătească.

carne cu pasat foto mircea groza

Între timp, curăţaţi păsatul, spălaţi-l în trei patru ape, apoi opăriţi-l. Când carnea este gătită, adăugaţi păsatul şi o parte din apa caldă în care l-aţi opărit, suficientă cât să permită fierberea boabelor pisate. La nevoie, mai puneţi apă. Condimentaţi cu piper, iar după ce mancarea a dat câteva clocote, luaţi vasul de pe foc, îl acoperiţi cu un capac şi lăsaţi aşa circa un sfert de oră.

carne cu pasat foto mircea groza

Serviţi cu pâine proaspătă şi murăturile preferate ori o salată de crudităţi.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta celei mai gustoase ciorbe de lobodă. Ingredientele care îi dau savoare

Un altfel de papricaş. Reţeta simplă şi delicioasă a preparatului pe bază de ouă

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite