Cinci alimente dăunătoare câinilor. Cât de periculoasă este ciocolata pentru animalul tău de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii şi câinii metabolizează diferit mâncarea FOTO Arhivă
Oamenii şi câinii metabolizează diferit mâncarea FOTO Arhivă

Deşi este dificil să rezistăm privirii "de cerşetor" a patrupedului nostru, nu trebuie să uităm că unele gustări pe care noi, oamenii, obişnuim să le consumăm sunt nesănătoase pentru animalul de companie.

Câinii obişnuiesc să cerşească de mâncare atunci când oamenii sunt la masă. Chiar dacă ştim că nu este indicat să le oferim resturile de la masă, felul în care ne privesc, ochii aceia expresivi ne fac să uităm de reguli şi să le oferim o mică atenţie culinară din farfuria noastră. Doar pentru că un aliment este bun pentru om, nu înseamă neapărat că este sigur pentru câini.
Iată o listă întocmită de mnn.com, cu câteva produse alimentare nerecomandate pentru a fi împărţite cu prietenul patruped.

Ciocolata: În cantităţi mici, acest produs poate provoca vomă şi diaree la câini, în timp ce dacă este consumată în cantităţi mari, genereză bătăi neregulate ale inimii, convulsii şi chiar decesul animalului. Ciocolata conţine metilxantine, o substanţă toxică pentru câini.

Strugurii/stafidele: Gustare nutritivă pentru oameni, strugurii şi stafidele nu sunt deloc bune pentru animalele de companie, veterinarii susţinând că pot provoca insuficienţă renală.

Ceapa: În categoria alimentelor nesănătoase pentru câini intră şi ceapa. Deşi este puţin probabil ca animăluţul să consume ceapă în stare crudă, trebuie ţinut cont de faptul că şi gătită face la fel de mult rău, întrucât conţine o substanţă care poate provoca anemie.

Avocado: Dacă pentru oameni, avocado are numeroase beneficii, pentru câini, este extrem de toxic. Acest fruct conţine o toxină numită persină, care poate provoca afecţiuni gastrointestinale.

Alcoolul: Deşi unor proprietari de câini li se pare amuzant să le ofere patrupezilor un strop de alcool, este important de reţinut că acest produs este interzis. Chiar şi consumul unei cantităţi foarte mici poate duce la o intoxicaţie severă, manifestătă prin vărsături, convulsii şi chiar moarte.

Mai puteţi citi:

Patru gesturi umane pe care câinii le urăsc. De ce să nu ne îmbrăţişăm patrupedul

Cei mai simpatici câini de buzunar. Ce rasă interacţionează cel mai bine cu copiii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite