BAC 2013 Rezultate parţiale Sălaj. Rată de promovare de 57,93%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 2.000 de absolvenţi de liceu din Sălaj aşteaptă publicarea rezultatelor parţiale ale examenului de bacalaureat 2013. Listele au fost afişate la licee şi pe portalul edu.ro.

UPDATE: Rezultatele parţiale pot fi găsite pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi publicate pe edu.ro pe 12 iulie. 

UPDATE 00.26: În Sălaj au promovat 57,93% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate mâine la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro. 

Din datele ministerului rezultă că, la nivelul judeţului nostru, cel mai bine s-au descurcat absolvenţii de la filiera teoretică, unde s-a înregistrat un grad de promovare de 79,51 la sută. La filiera vocaţională au promovat 73,68 la sută, în timp ce la tehnologic doar 34,01 la sută dintre candidaţi au reuşit să obţină note peste 5 la fiecare probă şi o medie de cel puţin 6, condiţii obligatorii pentru a fi declaraţi admişi.

Ministerul a făcut un calcul al promovării şi în funcţie de promoţia din care provin candidaţii. Astfel, după cum era şi normal, rezultate mai bune au obţinut, per total, candidaţii care au absolvit liceul în acest an, cu un procent de promovare de 61,65 la sută, în timp ce candidaţii din promoţiile anterioare, care, de regulă, nu se află la prima încercare, au avut un grad de promovare de numai 34,32 la sută.

Anul trecut, la prima sesiune a examenului de bacalaureat procentul de promovare a fost, în Sălaj, de 42,92 la sută.

Candidaţii din judeţul Sălaj, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

La examenul de bacalaureat 2013 s-au înscris în Sălaj, în această primă sesiune din acest an, 2.444 de elevi, 2.109 din promoţia curentă, ceilalţi 335 fiind din serii anterioare. Numărul candidaţilor a fost diferit de la probă la probă, în funcţie de numărul celor din seriile anterioare care au participat doar la anumite probe, cele nepromovate la sesiunile precedente la cae au mai participat.

Examenul de bacalaureat 2013 a venit cu câteva noutăţi. Cu prima, candidaţii s-au confruntat luni, la proba scrisă la limba şi literatura română, unde subiectele au fost, pentru prima oară, diferite pentru cei de la uman faţă de cei de la real.


Şi proba de matematică a avut câteva elemente de noutate, legate tot de diferenţierea subiectelor. Faţă de două tipuri de subiecte, câte era până acum (M1 şi M2), acum au fost patru: matematică tehnologic, matematică mate-info, matematică ştiinţele naturii şi matemaică pedagogic, denumite după specializările absolvite de candidaţi.

Ultima probă s-a desfăşurat vineri, 5 iulie, proba la alegere, unde candidaţii au avut de ales între 15 discipline. În Sălaj, disciplina cu cei mai mulţi candidaţi a fost biologia. Ultima probă a examenului de bacalaureat a consemnat şi un incident. Potrivit inspectorului şcolar Flavia Ardelean, el s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, unde un candidat a fost eliminat din examen după ce a fost prin copiind de pe fiţuici.

Dacă subiectele apreciate de elevi ca şi simple se vor traduce în note foarte mari vom vedea cu toţii luni 8 iulie, când sunt aşteptate rezultatele parţiale la examenul de bacalaureat 2013. Tot luni, între orele 12.00 şi 16.00, candidaţii nemulţumiţi de notele afişate vor putea depune contestaţii,  rezultatele finale pentru BAC 2013 urmând să fie afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Alte articole despre Bacalaureat 2013

 REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Subiecte uşoare la prima probă a examenului de bacalaureat. Ce spun candidaţii din Sălaj

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Prima eliminare din examen la bacalaureat: un candidat din Sălaj, prins cu fiţuici la proba de română

SUBIECTE BACALAUREAT 2013 Cum a debutat la bac mămica şefă de promoţie

FOTO Bacalaureat 2013: Ce spun candidaţii despre subiectele de la matematică




 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite