REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Prima eliminare din examen la bacalaureat: un candidat din Sălaj, prins cu fiţuici la proba de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul - prins în timp ce încerca să se inspire din fiţuică FOTO Arhivă
Candidatul - prins în timp ce încerca să se inspire din fiţuică FOTO Arhivă

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni,1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro va publica, luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, desfăşurată astăzi în 11 centre din Sălaj, a adus şi prima eliminare din examen. Potrivit inspectorului şcolar general Gheorghe Bancea, care este şi preşedintele comisiei judeţene de examen, este vorba despre un candidat care a susţinut proba la centrul de la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Şimleu Silvaniei. Şeful Inspectoratului Şcolar nu a putut să precizeze dacă acel candidat este absolvent al colegiului sau provine de la un liceu arondat centrului de acolo. Cert este doar că acesta a încercat să copieze după fiţuicile pe care le avea la el, moment în care a fost observat de profesorii asistenţi şi eliminat din examen. Potrivit metodologiei, el nu va putea să susţină din nou examenul nici în sesiunea de toamnă din acest an, nici în prima sesiune de anul viitor, sancţiunea prevăzută în astfel de cazuri fiind interzicerea de a participa la examen la următoarele două sesiuni.

Pentru proba de astăzi erau înscrişi, în total, 2.210 candidaţi. S-au prezentat în sălile de examen doar 2.034, rezultând, astfel, un număr de absenţi de 176 chiar de la prima probă. Bacalaureatul continuă mâine cu proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Citeşte şi REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Subiecte uşoare la prima probă a examenului de bacalaureat. Ce spun candidaţii din Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite