Angajaţii de la Tenaris ies în stradă. Revendicările protestatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de nivelul salariilor, protestatarii vor porni în marş din faţa fabricii spre centrul oraşului, unde vor organiza un miting.

300 de angajaţi ai fabricii TenarisSilcotub Zalău vor mărşălui pe străzile oraşului, marţi, 31 iulie, în semn de protest faţă de refuzul conducerii companiei de a le oferi majorările salariale cerute.
Acţiunea va debuta la ora 15.30, în faţa fabricii de ţevi, de unde protestatarii vor pleca în marş, pe Bulevardul Mihai Viteazul, spre platoul de marmură, purtând pancarte cu mesaje adresate angajatorului, guvernanţilor, dar şi celorlalţi lucrători de pe platforma industrială şi vor scanda diferite lozinci. Manifestarea se va încheia cu un miting, în centrul oraşului.

“Avem două revendicări majore: deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă, prin modificarea Legii 62/2011, a dialogului social, iar angajatorul TenarisSilcotub Zalău să recunoască condiţiile de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor”, ne-a declarat Alexandru Rus, liderul Sindicatului “Metalurgistul”Silcotub Zalău, adăugând că la manifestare vor participa salariaţii care sunt în afara orelor de program, dar şi colegi din alte sindicate, în semn de solidaritate.

Acesta a mai spus că dacă revendicările le vor fi ignorate, angajaţii vor organiza un nou miting, în 5 august, tot pe platoul de marmură: "La acest al doilea miting vor participa nu doar lucrătorii, ci şi membrii familiilor acestora. Altfel spus, va fi un protest al marii familii sindicale a metalurgiştilor din Silcotub”.

Mai puteţi citi:

Consilierii de probaţiune declanşează greva generală. Revendicările protestatarilor

Protest la una dintre fabricile Michelin.  „Ne-au decis soarta cei din alte sindicate“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite