7 răniți au ajuns la spital după o ciocnire violentă între două microbuze, în Sălaj

0
Publicat:

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, după ce două microbuze care transportau 13 persoane s-au ciocnit în noaptea de marți spre miercuri, 17 ianuarie, în județul Sălaj. Șapte dintre cele 13 persoane au fost duse la spital.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au ieșit negative. Foto Sălăjeanul.ro
Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au ieșit negative. Foto Sălăjeanul.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost alertat despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze. 

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. 

La faţa locului au fost alocate de urgenţă  6 ambulanţe de prim ajutor, 2 ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, a anunțat, în noaptea de marţi spre miercuri, ISU Sălaj, conform Antena3. 

Conform sursei citate, șapte dintre cei 13 pasageri sunt ucraineni. 

În urma accidentului rutier,  7 victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. 4 victime au fost transportate la UPU Dej, iar 3 la UPU Zalău”, a mai transmis ISU Sălaj. 

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Sălaj, conducătorul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu un microbuz. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au ieșit negative.

Miercuri, 17 ianuarie a.c., la ora 02.43, pe D.N. 1 C, între localitățile sălăjene Dăbâceni și Ileanda, un bărbat de 33 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autoutilitară, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, într-o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta, semnalizată corespunzător, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sens opus de circulație și ar fi intrat în coliziune frontală cu un microbuz, condus regulamentar din sensul opus, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bocicoiu Mare, județul Maramureș. În urma accidentului, șapte persoane au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora, trei dintre acestea au fost transportate la o unitate medicală din Zalău, iar celelalte patru persoane au fost transportate la o unitate medicală din Dej. 

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a mai precizat IPJ Sălaj 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite