Pompierii răniți la Crevedia, decorați de Klaus Iohannis. „O încercare teribilă. Au arătat curaj, devotament şi spirit de sacrificiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii răniți în exploziile de la Crevedia, din județul Dâmbovița, au fost decorați de președintele Klaus Iohannis, chiar de ziua lor, celebrată la 13 septembrie.

Așa arată casca unui pompier, după intervenția de la Crevedia. FOTO SNPPC / Facebook
Așa arată casca unui pompier, după intervenția de la Crevedia. FOTO SNPPC / Facebook

Șeful statului a semnat, miercuri, 13 septembrie 2023, decretele de decorare a mai multor pompieri răniţi în urma exploziilor care s-au produs, la 26 august 2023, în localitatea dâmbovițeană Crevedia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a conferit distincțiile în semn de „apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia, fiind răniţi în timpul operaţiilor de stingere a flăcărilor, de evacuare a populaţiei, de căutare-salvare şi evacuare a victimelor”.

Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: colonelului Dumitrescu Alexandru Dan-Petrişor, le-a fost conferit colonelului Hantăr Neculai Alfred-George (adjunct al ISU Dâmbovița), căpitanului Visarion Bogdan Cătălin-Nicolae şi sublocotenentului Popescu Pompiliu-Ion Radu-Adrian.

Președintele României, Klaus iohannis FOTO Presidency
Președintele României, Klaus iohannis FOTO Presidency

Plutonierii adjutanţi Buneci Ion Adelin-Spiridon, Oprea Marian Victoraş şi Niţeanu Gheorghe Constantin-Aurel, plutonierii majori Oprea Silviu Ionuţ-Florin, Baciu Nicolai Constantin şi Ştefan Ion Nicolae-Bogdan, plutonierul adjutant şef Boştinaru Constantin Stelian şi plutonierul Socol Graţian Radu-Graţian-Andrei primesc Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari.

Iohannis: „Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri“

Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi și către cei răniți în acele explozii devastatoare.  Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităților și a societății în general pentru a preveni și a gestiona eficient situațiile de criză. În același timp, solicit autorităților statului să nu aibă niciun fel de toleranță față de cei care încalcă legile țării”, a subliniat Klaus Iohannis.

„Colaborarea eficientă dintre instituții guvernamentale, societate civilă și cetățeni în ceea ce privește pregătirea pentru situațiile de urgență trebuie să devină regula, și nu excepția. De aceea, susțin cu fermitate continuarea proiectelor și a campaniilor publice care informează și pregătesc populația pentru a face față unor astfel de situații”, mai arată liderul de la Palatul Cotroceni.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite