Raed Arafat, despre audierea sa în cazul Crevedia: „Nu văd absolut nicio problemă acolo“

0
Publicat:

Șeful Departamentului MAI pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că se așteaptă să fie chemat la audieri în cazul intevenției de la Crevedia. Pe de altă parte, Arafat spune că, din punctul lui de vedere, nu a fost nicio problemă acolo.

Raed Arafat captura video FB guvern
Raed Arafat captura video FB guvern

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că este convins că va fi chemat de procurori să discute despre exploziile de la Crevedia şi a precizat că acest lucru este o situaţie de normalitate şi nu vede nicio problemă, potrivit news.ro.

Arafat a fost întrebat, miercuri, 12 septembrie 2023, într-o conferinţă de presă, dacă în cazul dosarului penal deschis de Parchetul Militar în urma exploziilor de la Crevedia a fost citat pentru audieri sau dacă ştie când va fi chemat de anchetatori.

Ca să clarific situaţia asta. Dacă sunt vinovat, nu o să stabilească nici presa, nici eu, nici măcar procurorii. Astea se stabilesc de instanţe. În final, la orice accident de muncă, la orice situaţie unde avem accidentaţi, procurorii deschid dosar şi discută cu toată lumea şi este normal. Aşa că nu se pune problema că voi fi chemat sau nu. Eu sunt convins că o să fim chemaţi cu toţii să discutăm cu procurorii şi este o situaţie de normalitate. Nu văd absolut nicio problemă acolo”, a spus Arafat.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Cinci dintre victime au murit.

Pompierii care au intervenit în cazul exploziilor din Crevedia, decorați de președintele Iohannis

Pompierii răniți în exploziile de la Crevedia, din județul Dâmbovița, au fost decorați de președintele Klaus Iohannis, chiar de ziua lor - 13 septembrie.

Șeful statului a semnat, miercuri, 13 septembrie 2023, decretele de decorare a mai multor pompieri răniţi în urma exploziilor care s-au produs, la 26 august, în localitatea dâmbovițeană Crevedia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a conferit distincțiile în semn de „apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia, fiind răniţi în timpul operaţiilor de stingere a flăcărilor, de evacuare a populaţiei, de căutare-salvare şi evacuare a victimelor”.

Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: colonelului Dumitrescu Alexandru Dan-Petrişor, le-a fost conferit colonelului Hantăr Neculai Alfred-George (adjunct al ISU Dâmbovița), căpitanului Visarion Bogdan Cătălin-Nicolae şi sublocotenentului Popescu Pompiliu-Ion Radu-Adrian.

Plutonierii adjutanţi Buneci Ion Adelin-Spiridon, Oprea Marian Victoraş şi Niţeanu Gheorghe Constantin-Aurel, plutonierii majori Oprea Silviu Ionuţ-Florin, Baciu Nicolai Constantin şi Ştefan Ion Nicolae-Bogdan, plutonierul adjutant şef Boştinaru Constantin Stelian şi plutonierul Socol Graţian Radu-Graţian-Andrei primesc Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite