Cisterna GPL de pe Valea Oltului este a firmei Flagas, răspunzătoare de tragedia de la Crevedia

0
Publicat:

Un accident petrecut sâmbătă, 16 septembrie 2023, pe Valea Oltului, în Vâlcea, demonstrează că firma răspunzătoare de exploziile din Crevedia (Dâmbovița) soldate cu morți și zeci de răniți funcționează în continuare.

Legătura dintre accidentul de pe Valea Oltului și tragedia de la Crevedia Colaj
Legătura dintre accidentul de pe Valea Oltului și tragedia de la Crevedia Colaj

Informația a fost confirmată de surse „Adevărul”: cisterna încărcată cu GPL care a provocat sâmbătă, 16 septembrie 2023, un accident rutier pe DN7 / E81 aparține chiar firmei răspunzătoare de tragedia de la Crevedia - Flagas SRL, care deținea Staţia GPL de la Crevedia - Dâmbovița, unde, în luna august a acestui an, au avut loc mai multe explozii, în urma cărora au murit cinci oameni și au fost răniți alți peste 50. 

Potrivit polițiștilor vâlceni, accidentul de pe Valea Oltului a fost provocat de șoferul cisternei, care a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un TIR. 

Coliziunea s-a soldat cu rănirea șoferului de pe TIR. Circulație pe DN7 / E81 a fost reluată după trei ore de la producerea impactului.

Cu această ocazie s-a aflat numele firmei Flagas, pentru care se executa transportul GPL, în contextul în care patronii societății Ionuț Daniel Doldurea, care este fiul primarului PSD din Caracal - Ion Doldurea, și Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv, la începutul acestei luni, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind învinuiți de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Parchetul General a pus sechestru pe casele și conturile societății, precum și pe zeci de imobile ale acesteia din șase județe și București. 

Exploziile de la Crevedia reprezintă cel mai grav caz petrecut după incidentul de la „Colectiv” din urmă cu aproximativ opt ani, în care au murit 65 de tineri, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite