VIDEO „Unde-i curva, s-o vedem şi noi?“. Tupeul de huligani al prietenilor celor şapte violatori din Vaslui: au umilit fata şi la finalul procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinătorrii violatorilor i-au apostrofat pe cei care şi-au exprimat solidaritatea cu victima
Susţinătorrii violatorilor i-au apostrofat pe cei care şi-au exprimat solidaritatea cu victima

Scene incredibile au avut loc vineri, 14 august, în faţa Judecătoriei Vaslui.  Apropiaţii celor şapte violatori au continuat să persifleze opinia public demonstrând că nu au învăţat nimic din reacţia vehementă îndreptată împotriva lor. Au adresat injurii jurnaliştilor, i-au bruscat şi au continuat să denigreze victima, până în ultima clipă acuzând-o că ea este, de fapt, cea vinovată, şi nu prietenii lor.

 În timp ce susţinătorii violatorilor au dat dovadă de un comportament de-a dreptul sălbatic, sute de vasluieni au oferit astăzi o lecţie de civism, adunându-se în faţa Judecătoriei Vaslui, în semn de solidaritate cu victima celor şapte indivizi, pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de astfel de fapte şi pentru a demonstra că nu toţi vasluienii susţin violatorii.

Reacţia comunităţii locale din Vaslui a înfuriat grupul de persoane venit de la Văleni. Prietenii şi rudele violatorilor au început să ia la rost persoanele care le reproşau că nu dau dovadă de bună creştere.

Plini de tupeu, indivizii au jignit bătrânele şi le-au persiflat. ”Aveţi fete. Au fost cu băieţi? Nu le-au plăcut? Le-a plăcut, vă zic eu. Aşa e şi cu asta. I-a plăcut”, a strigat unul dintre susţinătorii violatorilor unei bâtrane.

O altă susţinătoare înfocată a celor şapte tineri, Romina Moldoveanu, a continuat să pozeze în ”avocata” violatorilor. Aceasta a strigat la oamenii care au avut curajul să o înfrunte, acuzându-i că nu au habar despre caz, că de fapt victima a fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu toţi şapte, că există înregistrări în acest sens. Întrebată de ce trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut faptele, Romina Moldoveanu a dat vina pe jurnalişti: ”Din cauza vostră au dat acele declaraţii”.

De precizat că pe tot parcursul procesului, inclusiv astăzi, susţinătorii violatorilor au susţinut că există probe, au convorbiri, înregistrări video care ar proba că victima ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu toţi şapte. Nicio astfel de probă nu a fost însă prezentată instanţei de judecată, dovadă a faptului că aceste afirmaţii nu au fost decât stratageme prin care să discrediteze victima.

Cinci dintre susţinătorii violatorilor s-au năpustit asupra oamenilor care au început să scandeze împotriva violatorilor în momentul în care aceştia au ajuns la instanţă. Au fost imobilizaţi de jandarmi şi conduşi la secţia de Poliţie, unde doi dintre ei au fost amendaţi, iar alţi trei au primit câte un avertisment.

Au umilit victima până în ultima clipă

Susţinătorii violatorilor s-au dezlănţuit la finalul procesului. Primii care au răbufnit au fost părinţii violatorilor. Tatăl inculpatului Petrică Bolboceanu a bruscat un jurnalist, iar mama le-a adresat injurii.

La ieşirea din instanţă, grupul de susţinători aflaţi în faţa judecătoriei au început să înjure, să facă semne obscene ziariştilor şi forţelor de ordine. Văzând că din Judecătorie ies doar violatorii, susţinătorii acestora au continuat să denigreze şi umilească victima : ”Unde-i curva, s-o vedem şi noi?”.

Indivizii din Văleni s-au năpustit asupra jurnaliştilor, fiind imobilizaţi cu greu de jandarmi. Doi dintre ei au fost duşi la Poliţie pentru audieri. Reacţia violentă a celor ce-i susţin pe cei şapte tineri acuzaţi de viol în formă agravantă şi sechestrare demonstrează că aceştia nu doar că nu îşi ajută prietenii să se îndrepte, ci îi încurajează să aibă un comportament huliganic.

”Comportamentul acestor oameni demonstrează că nici ei, nici inculpaţii nu conştientizează gravitatea faptelor şi nu pun preţ pe valoarea unui om, pe respectul faţă de om. Astfel de atitudini ne arată că mediul în care trăiesc cei şapte inculpaţi nu este un mediu propice reeducării lor”, a precizat Mioara Donosă, avocata victimei.

Campania “Dreptate pentru violată din Vaslui” derulată din 20 iulie de ziarul Adevărul şi site-ul adevarul.ro, a strâns zeci de mii de impresii, a creat un val uriş de opinie, a dus la implicarea românilor din ţară şi diaspora, cu toţii solicitând condamnarea celor şapte tineri din Văleni.

Cititorii „Adevărul“  pot să transmită un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind pe Facebook hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite