VIDEO Director de instituţie publică, beat-criţă la serviciu: „Mă doare în p..ă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul CornelIU Alexa surprins beat la serviciu la primele ore ale dimineţiii FOTO Captură Vremea Nouă
Directorul CornelIU Alexa surprins beat la serviciu la primele ore ale dimineţiii FOTO Captură Vremea Nouă

Directorul Inspecţiei de Stat în Construcţii (ISC) Vaslui, CorneliuAlexa, a fost surprins luni, 24 februarie, într-o avansată stare de ebrietate la locul de muncă.

UPDATE 2 Reprezentanţii Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au transmis, marţi că ministrul Ion Ştefan a dispus demiterea directorului ISC Vaslui. Ministrul a subliniat că ”nu va tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcţionar care trebuie să fie în slujba cetăţeanului”.

UPDATE 1 După apariţia filmuleţului în spaţiu public, directorul Corneliu Alexa a reacţionat, negând că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. El a invocat că, de fapt, se afla sub imperiul emoţiilor şi al unei stări de iritare din cauza unei şedinţe.

Judeţul Vaslui s-a aflat luni, 24 februarie, sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic, iar jurnaliştii publicaţiei Vremea Nouă au mers la şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui pentru a-l întreba despre situaţia clădirilor din judeţ, dacă acestea reprezintă un pericol pentru siguranţa cetăţenilor, precum şi despre un recent control efectuat la Vaslui de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. 

Ziariştii l-au găsit pe directorul ISC Vaslui într-o vădită stare de ebrietate, clătindu-se şi abia reuşind să lege cuvintele. Directorul a fost surprins în birou în timp ce un subaltern în solicita să semneze un ordin de deplasare. Stânjenit de situaţia în care se afla şeful său, subalternul îi indică cu degetul unde să semneze. 

Intervievat de jurnalistul Vremea Nouă, directorul Corneliu Alexa a oferit un spectacol jenant, demonstrând că nu-i pasă nici de siguranţa cetăţenilor şi nici de controalele ministerului. ”Mă doare în p...ă”, a îngăimat şeful ISC Vaslui, subliniind că ”nu mor caii când vor câinii”. Despre eventualele controale în teren, pentru a verifica siguranţa clădirilor, cu acoperişuri construite haotic, Alexa le consideră nişte ”căcaturi”: „Tu ai venit să vezi, aicea… deci… întotdeauna tu mă întrebi căcaturile astea… mă doare în p…ă pe mine, când se întâmplã… Ai înteles, meseriaşule” Nu mor caii când vor câinii. Caii mor când… mă doare în p…ă”.

În privinţa controalele efectuate la Vaslui de către Ministerul Dezvoltării, în cadrul proiectelor PNDL, directorul ISC continuat la fel de incoerent, confunând PNDL, cu ANL: „Deci… toate problemele care sunt, sigur şi expeditiv, fără nicio problemã. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treabă. Tu acu’ ai venit, că vezi, că… dar noi, din punctul de vedere, instituţional, totul a fost pregătit şi corect… Chiar as vrea sã menţionăm: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrările care au fost la… la ANL… mă rog, la lucrãrile care au fost verificate”, a continuat seful ISC Vaslui.

Directorul Cornel Alexa a încheiat interviul cântându-i jurnalistului Vremea Nouă: “Să-mi cânti, cobzar bătrân, ceva/ Să-mi cânti ce stii mai bine/ Că vin ţi-oi da, si bani ţi-oi da/ Şi haina de pe mine”.

Cornel Alexa este director al ISC Vaslui de mai mulţi ani, fiind cunoscut că a fost susţinut în funcţia de conducere de-a lungului anilor de PSD. Colegii acestuia susţin că la nivelul instituţiei era de notorietate faptul că acesta se află mereu sub influenţa băuturilor alcoolice la locul de muncă. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite